Инфо

10. октобар 2019.10. окт 2019.
Манифестација на понос града
У ПЕТАК И СУБОТУ У ШАПЦУ 6. МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ МЕДА

Манифестација на понос града

Број кошница је за неколико година нарастао са 15.000 на 23.000. Близу 40 учесника је пријавило долазак на Фестивал меда у Шапцу
У Шапцу ће у петак и суботу, 11. и 12. октобра, бити организован 6. Међународни фестивал меда.
Заменик градоначелника Шапца Душан Костадиновић, најављујући ову манифестацију, истакао је да је Шабац град који се поноси тиме што је пољопривредни крај и који за развој ове гране издваја велика средства.
- Око пет одсто буџета града Шапца је опредељено за пољопривреду. То је дало резултате, пошто је наш крај познат по највећој производњи воћа, млека и меса, а све је познатији и по производњи квалитетног меда. Ове године је из буџета опредељено четири милиона динара за развој пчеларства – рекао је Костадиновић и позвао Шапчане и госте нашег града да посете Фестивал меда.
Предраг Срдановић из Одељења за пољопривреду је нагласио да је Фестивал постао традиционалан.
- Захваљујући разним пројектима које смо спроводили, број кошница је за неколико година нарастао са 15.000 на 23.000, што је велики успех. Створена су читава мини, породична предузећа која се баве производњом меда. У нашем крају ради пет удружења пчелара – додао је Срдановић.
На Фестивалу меда нас очекује богата понуда меда и осталих пчеларских производа.
- Близу 40 учесника је пријавило долазак на Фестивал меда у Шапцу. Посетиоци ће имати прилику да у петак и суботу од девет сати конзумирају најбиоље производе наших и иностраних пчелара. На Фестивалу ће учествовати и неколико представника произвођача опреме за пчеларе – рекао је Бранко Мијић, председник Удружења пчелара Прњавор.
Свечано отварање 6. Фестивала меда у Шапцу заказано је за петак, 11. октобар у 12 сати.

Н. К.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa