Инфо

10. октобар 2019.10. окт 2019.
Резултати за садашњост и будућност
ПРИЈЕМ ЗА УЧЕСНИКЕ ИГАРА ЈАДРАНКО-ЈОНСКЕ МИКРОРЕГИЈЕ

Резултати за садашњост и будућност

Резултати за понос. Основа за даљу сарадњу градова. Могућност да Шабац буде домаћин неких од наредних Игара
Шабачка делегација у Анкону је понела добро расположење, ентузијазам и одлучност да буде најбољи репрезент града. Носили су и терет представљања државе, као једини спортисти из Србије, а кући су вратили све поменуто, уз терет тежи за 18 медаља, пет оних са златним сјајем, шест посребрених и седам којима преовладава нијанса бронзе. На свакој натпис сећања Игре Јадранск-јонске микрорегије, Анкона 2019. године.
Испраћени су са надом, а дочекани, с почастима у великој сали Културног центра.
-У укупном пласману испред нас је био само Сплит, град три пута већи од Шапца, са изванредном спортском традицијом, а бољи је био за „зеру“. Спортисти у њима не дозвољавају да не буде бар мали жал за тим првим местом, но тај жал је неупоредив са поносом који ми осећамо и за који се надам да њих греје. Искуснијима треба тежити и превазићи их, докле год не достигну искусне, биће у другом плану. Ко има храброст, не боји се изазова, може брзо до врха – рекао је председник Спортског савеза Шапца Веселин Вуковић.
Спорт је и у Италији „поплочао“ стазу за зближавање градова из којег ће уследити сарадња у различитим областима.
- Добар утисак који увек оставимо омогућио је да са Анконом потпишемо писмо о намери као корак ка братимљењу два града и надам се скорој посети делегације Анконе Шапцу. Бићемо, као град, предложени за чланство у Јадранко-јонском форуму, организацији градова која ће нам омогућити да, заједно са другим члановима, лакше остваримо бенефите кроз европске фондове, а све је то захваљујући младим спортистима нашег града – рекао је, на пријему, председник Скупштине града Немања Пајић.
Спортисти за међусобне приче остављају личне утиске, још увек се фокусирајући на резултате.
-У конкуренцији која је била јача него што смо очекивале, успели смо да будемо први. Једино се нисмо снашле против Летонки на старту, али смо им вратиле када је било најважније – истакла је Тијана Исаковић, чланица женског баскет тима.
Многе је изненадила Јелена Јовановић, чланица Тениског клуба „Стари град“ освајањем сребра у незгодној конкуренцији. Изненадила је многе, а међу њима је и њен тренер.
-Презадовољан сам њеним приступом, зрелошћу коју је показала. Победила је сигурно и Словенку и Црногорку. У финалу је уследио пад, знала је Аустријанка то да искористи, но без обзира на тај пораз, више него добар утисак је оставила Јелена и на мене и на све присутне – истакао је тренер тениске вицешампионке из Анконе Немања Илић.
Спортско такмичење младих у Анкони организовао је град домаћин, уз подршку програма Европске уније „Еразмус плус“.

Шабац домаћин

Осим што је спортска делегација, која је у Анкони бројала 83 члана, редован учесник Игара, град Шабац жели и да преузме одговорност за домаћинство неких од наредних Игара, можда већ следећих.
-Дуг пут је до реализације, али верујем да ми имамо све неопходне капацитете за организацију једне овакве спортске приредбе. Надам се да ћемо бити у прилици да се искажемо и као добри домаћини и организаотри – најавио је Немања Пајић.

Б. Д.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa