Инфо

30. јун 2011.30. јун 2011.
ШАБАЧКЕ ПРИЧЕ - СТАНИША ЦАНЕ ВАСИЋ

ОПЕРИСАО СВОГ ПРОФЕСОРА

О Шапцу и Шапчанима, његовим улицама и институцијама, прошлости и садашњости, кафанама и боемима, корзоу и игранкама, Дудари и Сави, фудбалу и рукомету... причају људи који су део своје душе уградили у мозаик калдрме ове вароши (19)
Шапчанин у души, Прекошорац по опредељењу, лекар по професији... стекао је углед кроз професионални или волонтерски рад како код пацијената тако и међу колегама. Имао је ту част да оперише свог професора, присуствује престижним симпозијумима као и Светском конгресу уролога али и добије признања за допринос повећању угледа лекарске професије. Станиша Васић у Шапцу познатији као “Наш доктор Цане“ био је и остао омиљен међу суграђанима.
Прича почиње давних дана када је млади доктор Васић, по завршеном факултету, отишао да се интересује за посао, тадашњи директор Болнице доктор Младен Стојановић, љубазно му је објаснио да нема упражњених места али да ће га ипак примити да обави лекарски стаж. На његову срећу одређено је да то буде на хирургији јер његово опредељење било је да буде хирург, ортопед или уролог. Већ тада је схватио да ако се буде у струци доказао и изборио за свој статус, тако ће и успети да постане оно за шта се определио. Знао је и да стручњаци са којима ради могу да одреде и његову судбину, поштовао је све докторе и учио, начелника Бакића, Икодиновића, Пешића, Поповића, Кировског, Јованчевића, Василића... Било је то и време када се појавила Вариола и скоро сви лекари били су ангажовани на вакцинацији. Временом су лекари специјалисти запазили ангажовање доктора Васића и први на разговор га је позвао доктор Милован Марковић, који му је понудио сарадњу и специјализацију из урологије.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa