Инфо

(10. октобар 2019.)
ШАБАЦ

Руска странка излази на изборе

Руска странка излази на изборе
Поводом 67. рођендана председника Русије Владимира Путина, прошлог понедељка у просторијама Руске странке у Шапцу одржан је пријем за чланове и симпатизере.
Овом приликом председник странке Слободан Николић, најавио је да неће бојкотовати изборе, већ да ће узети учешће на њима, на свим нивоима.
Разлог је, како је истакао што предходна, а и садашња власт нису дали никакав медијски простор за Руску странку. По мишљењу Николића руске инвестиције се онемогућавају, а предност даје арапским, немачким и турским инвеститорима. Коментарише, да се инвеститорима из поменутих земаља и подручја даје бесплатно земљиште, ослобађају се пореза, а за свако отворено радно место издвајају по 10.000 еура.
Последња велика инвестиција Русије у Србији је према његовим речима била у 2008. години, када су купили НИС у време владе Војислава Коштунице. Помиње да је трговинска размена између Србије и Русије 2012. године износила 3,3 милиона долара, а у 2017. износи 2,5 милиона долара, што је мање и недовољно, сматра Николић и додаје да Уговор о слободној трговини са Русијом остаје “мртво слово на папиру” и све више служи за демагошко обмањивање јавности, да су српско-руски односи у успону.

Љ.Ђ.

Најновији број

22. октобар 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa