Инфо

10. октобар 2019.10. окт 2019.
Подстицаји за набавку нових машина и опреме за унапређење дигитализације сточарске производње

Подстицаји за набавку нових машина и опреме за унапређење дигитализације сточарске производње

На основу Правилника о подстицајима за инвестиције у физичку имовину пољопривредног газдинства за набавку нових машина и опреме за унапређење дигитализације сточарске пољопривредне производње („Сл.гласник РС“,бр. 46/2019), расписан је Јавни позив за подношење захева.
Поступак за остваривање права на подстицаје покреће се подношењем захтева за остваривање права на подстицај у складу са Јавним позивом, који расписује Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управа за аграрна плаћања за сваку календарску годину.
Подстицаји обухватају инвестиције у набавку нових машина и опреме: млекомат и робот за мужу који се први пут стављају у употребу и чији су сви саставни делови нови.
Право на подстицаје остварује лице које је обвезник пореза на додату вредност које је уписано у Регистар пољопривредних газдинстава и налази се у активном статусу, у Регистру имају пријављен одговарајући сточни фонд, при чему на газдинству има од 20 до 200 млечних крава, и то: физичко лице – носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, предузетник, привредно друштво.
Право на подстицај се остварује уколико је подносилац захтева у потпуности реализовао инвестицију за коју подноси захтев у периоду од 15. октобра претходне календарске године, а најкасније до дана подношења захтева за остваривање права на подстицаје.
Захтев за одобравање права на подстицаје у складу са овим Јавним позивом подноси се у року од 01. септембра 2019. до 01. марта 2020. године.
Подносилац подноси само један захтев за остваривање права на подстицаје у календарској години, за једну или више инвестиција. Подстицаји се утврђују у износу од 60% од вредности реализоване прихватљиве инвестиције умањене за износ средстава на име пореза на додату вредност, односно у износу од 65% од ове вредности у подручју са отежаним условима рада у пољопривреди. Највиши укупни износ подстицаја који корисник може да оствари у једној календарској години је 15.000.000 динара.
Саветодавац Мирјана Милошевић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa