Инфо

10. октобар 2019.10. окт 2019.
Да право свако, дете ужива лако
Предшколска установа „Наше дете“ - Дечја недеља

Да право свако, дете ужива лако

Програмске активности Дечје недеље, њен циљеви и теме, засновани су на релевантним међународним и националним документима и прописима, као и задацима у процесу придруживања ЕУ, реализују се на републичком и локалном нивоу, уз пуно учешће деце и младих
Спортским активностима Предшколска установа „Наше дете“ отворила је овогодишњу Дечју недељу и придружила се националној манифестацији која обележава 30 година од усвајања Конвенције о правима детета као најзначајнијег међународног документа у области људских права који се тиче детета, као и најшире прихваћеног правног инструмента за заштиту људских права.
Мото овогодишње недеље која траје до 13. Октобра, гласи "Да право свако - дете ужива лако", а једно од најдражих права малишана је право на игру и слободно кретање. Како би указали на значај физичке активности у правилном расту и развоју кроз игру ПУ "Наше дете" на градском тргу у понедељак организовала је Спортске игре за предшколце.
Деца из вртића "Пчелица", "Бубамара", "Веверица", "Шврћа", "Бамби", "Слобода", "Сунце", "Младост" надметала су се у спортским играријама и радосно започели своју недељу.
-Важно је да деца буду активна и да се крећу, посебно у данашње време када то све мање чине. Ово је само део наших активности које реализујемо свакодневно у нашим вртићима – рекао је васпитач Зоран Петровић.
Малишани су у оквиру организовних активности посетили Бибилиотеку шабачку, Музичку школу, Зооврт Пољопривредне школе, учествовали у ликовним и музичким радионицама, разговорима на тему дечјих права и обавеза. Рукотворине које су израдили уз помоћ васпитача представили су на великој купопродајној изложби радова у пешачкој зони код Поште.
Жеља и намера ПУ „Наше дете“ је да са важним актерима локалне заједнице промовише дечја права и на тај подстакну све да учествују у унапређњу услова за бољи положај детета у нашем друштву.
-Програмске активности Дечје недеље, њен циљеви и теме, засновани су на релевантним међународним и националним документима и прописима, као и задацима у процесу придруживања ЕУ, реализују се на републичком и локалном нивоу, уз пуно учешће деце и младих. У том смислу овонедељне активности конципирали смо тако да представљају пуну сарадњу деце, родитеља, запослених, локалних институција и организација, са циљем да изразимо мишљење о дечјим правима – наводе из ПУ „Наше дете“.

М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa