Инфо

10. октобар 2019.10. окт 2019.
За срећно детињство
Основна школа „Ната Јеличић“

За срећно детињство

Основна школа „Ната Јеличић“ традиционално учествује у обележавању Дечје недеље. Ове године акценат је на 30 година од ратификовања Конвенције Уједињених нација (УН) о правима детета. Првог дана недеље посвећене нјамлађима ученици су имали прилику да на занимљив и едукативан начин сазнају која су права детета и уз помоћ учитеља креирају чаробно дрво које ће их подсећати на права, али обавезе које имају према себи и другима.
– Све активности које реализујемо су под слоганом "Да право свако-дете ужива лако". У ОШ "Ната Јеличић" у Шапцу и у Дреновцу. Дечју недељу смо започели писањем дечијих права и украшавањен чаробног дрвета, затим одржана је и ликовна радионица "Мој љубимац" коју је пратила изложба. Подстакнути наученим ђаци су писали поруке пријатељства у оквиру радионице "Сви различити-сви једнаки", на балоне и пустили у Свет. Спортски дан и такмичење у фудбалу, "Између две ватре" и "Полигону" увек је занимљив за ученике и на програму је у четвратак. Организоваћемо интерактивну трибину "Деца у дигиталном добу", предавача Добринке Кузмановић доцент психологије, а биће намењена родитељима и наставницима. За крај припремили смо оно што деца највише воле - маскенбал. Извођење плесне тачке "Домине" и шетња маскираних ученика кроз град. У име колектива ОШ"Ната Јеличић" желимо свој деци на Планети срећно детињство и миран сан – истакла је председник СВУ Јасмина Танасић.
Ученик четвртог разреда Огњен Ђурић каже да радо учествује у недељи која промовише и слави детињство.
-Научио сам много тога знимљивог на часовима. Посебно су ми интересантна права, а највише волим право на игру и трудим се да га увек поштујем – наводи уз осмех Огњен.

М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa