Инфо

10. октобар 2019.10. окт 2019.
Настава кинеског језика
Источњачко писмо за почетнике у Шабачкој гимназији

Настава кинеског језика

У Шабачкој гимназији кинески језик се изучава већ четири године и до сада је наставу овог источњачког писма, језика и културе похађало 200 полазника. Уводни час овогодишњег курса у организацији Конфуцијеовог института у Новом Саду одржао је директор института Чен Хуи и указао на значај срадње са Шабачком гимназијом у ширењу мултикултуралних односа, размене искустава и знања између образовних установа.
-Сарадња коју имамо са гимназијом је одлична. Сваке године је све више полазника курса и то ме изузетно радује, јер су шабачки ђаци заинтересовани да изучавају кинески језик, шире своја знања која затим преносе и на вршњаке. У плану су нам и друге активности. Једна од њих је и освнивање конфуцијеве учионице у Шабачкој гимназији где би ученици могли да прате наставу на кинеском језику. Такође, надам се да ћемо остварити сарадњу и са другим школама – истакао је директор Конфуцијеовог института у Новом Саду Чен Хуи.
Настава кинеског језика током ове године биће реализована у две групе – почетна и напредна, сваке суботе у Шабачкој гимназији.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa