Инфо

17. октобар 2019.17. окт 2019.
Више радних места за Шапчане
ГРАДОНАЕЛНИК НЕБОЈША ЗЕЛЕНОВИЋ ПОСЕТИО ФИРМУ "РЕФРИОН"

Више радних места за Шапчане

“Број незапослених у евиденцији се смањује, али је ставарни податак да нама недостаје људи. У овом тренутку у ову компанију долазе радници из Сремске Митровице. Плата је 55.000 динара”
Новоотворену италијанску компанију “Рефрион Рефригератион” д.о.о. која се налази у Робно транспортном центру у Шапцу посетио је у уторак градоначелник Шапца Небојша Зеленовић са сарадницима. Заједно са генералним директором компаније Томасин Давидом обишао је производни погон.

Зеленовић је том приликом нагласио да Шабац има шеснаест компанија које су дошле у град по препоруци претходних које су имале добро искуство у пословању.

- Број незапослених у евиденцији се смањује, али је стварни податак да нама недостаје људи. У овом тренутку у ову компанију долазе радници из Сремске Митровице. Плата је 55.000 динара. Свима онима који су незадовољни и траже посао нудим управо ово као најбољи начин да се почетна цена рада у Шапцу подигне, здравом конкуренцијом – истакао је Зеленовић.

“Рефрион груп” је водећи произвођач на европском тржишту у сектору расхладне опреме. Бави се производњом расхладних машина и опреме за индустријске фрижидере, а сви производи се извозе у Европску унију.
Давид Томасин, генерални директор “Рефриона” има дугогодишње искуство пословања у Шапцу. Са првим пројектом у овом граду почео је 2007. године и до дана данашњег наставио на обострану корист. Своје производе пласира највећим европским купцима Немачкој и Француској.
- За нашу производњу потребан је велики објекат попут овога где се сада налазимо. Наш производни погон захтева да на свака три месеца морамо да сепремимо одређену количину нашег материјала за извоз. Ово је одлична локација за увоз и извоз производа које производимо – каже Томасин.
У фирми „Рефрион“ тренутно је запослено двадесет људи, а до краја ове године требало би да их буде двадест пет више.
М.Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa