Инфо

17. октобар 2019.17. окт 2019.
Ново признање Financial Times-a за Слободну зону Шабац

Међу најбољима у свету

Financial times, између осталог, наводи да је “успех Слободне зоне Шабац у Србији резултат континуираних напора локалне самоуправе од куповине до уређења земљишта. Зона је током година у потпуности структуирана и резултат је природног раста, утемељеног на препознавању потреба компанија”
На листи најуспешнијих слободних зона у свету у 2019. години, по избору престижног часописа Financial times, поново, трећи пут, се нашла шабачка Слободна зона, једна од две из Србије које су добиле награду по избору уредника овог магазина. Слободна зона Шабац је максимизовала своје ресурсе, а пиротска је награђена за подршку развоју подручја, оцењује fDi.
Financial times, између осталог, наводи да је “успех Слободне зоне Шабац у Србији резултат континуираних напора локалне самоуправе од куповине до уређења земљишта. Зона је током година у потпуности структуирана и резултат је природног раста, утемељеног на препознавању потреба компанија”.
Са почетних 35, Слободна зона Шабац се, захваљујући иновативности и препознавању потреба инвеститора, данас простире на 419 хектара земљишта. Инвеститорима су на располагању три локације на којима могу пронаћи своје место у зависности од својих пословних потреба.
Осим затвореног простора намењеног изнајмљивању који је индустријским колосеком укључен у мрежу Железница Србије, Слободна зона Шабац нуди комплетно инфраструктурно опремљено земљиште спемно за изградњу које је повезано са Постројењем за пречишћавање отпадних вода, које, уз Регионалну депонију и еколошки прихватљив модел одлагања смећа, представља значајну компаративну предност пословања у Шапцу.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa