Инфо

17. октобар 2019.17. окт 2019.
Грађани да сами одлучују на локалу
ГРАДОНАЧЕЛНИК ШАПЦА НА ТРИБИНИ У КИКИНДИ

Грађани да сами одлучују на локалу

У Кикинди је, у оквиру заједничке акције дневног листа Данас и “Браним Кикиндске”, организована и трибина о слободи медија и слободи изражавања “Јавност мора да зна” на којој су учествовали: Драгољуб Дража Петровић, Душан Кокот, председник покрета Грађански преокрет, Сњежана Миливојевић, професорка Факултета политичких наука и Небојша Зеленовић, градоначелник Шапца, а модератор је био новинар Недим Сејдиновић.
Градоначелник Шапца Зеленовић је, том приликом, истакао колико има вредности у томе да грађани на локалном нивоу сами одлучују о решавањима проблема и да је Шабац у последњих пет година прави пример за то.
- Важно је и да сви схвате колико је важан бојкот у овом моменту, јер нема смисла излазити на изборе за које немамо минимум фер обезбеђених услова. Важно је, такође, да грађани схвате да се можемо окупити око једне нове, поштене партије која треба да окупи све демократски оријентисане грађане и да изградимо инфраструктуру за ту идеју, јер је то једини начин да изградимо боље друштво - истакао је Небојша Зеленовић.
Сњежана Миливојевић је говорила да је изузетно важно за успостављање слободе медија да се смене сви чланови РЕМ-а али и да се поврати изгубљено поверење грађана у институције и да се кредибилним избором нових чланова тог тела и њиховим озбиљним радом поврати изгубљено поверење.
Драгољуб Петровић је говорио о томе како представници власти “самом чињеницом да одбијају да дају изјаве нашим новинама, уређују новине. Као да не знају да им је дужност да положе рачуне јавности и на тај начин”, закључио је Петровић и између осталог, говорио и о “диктираним” вестима из кабинета таблоидима.
Душан Кокот је истакао да верује у грађански активизам и да се боримо против партије која има стотине хиљада чланова.
“Како не можемо одмах створити рибу већу од те да је прогута, морамо бити као велико јато пирана па да нагризамо са свих страна и да, као и оне, обавимо посао за два минута”.

Опасуљивање
Дружење у организацији Покрета Нови оптимизам се наставило “Опасуљивањем” које је било посвећено Небојши Попову. Пасуљ са казана је служио лично Жељко Бодрожић, а о Небојши Попову који је својевремено низ окупљања људи током деведесетих завршавао “опасуљивањем”, говорио је публицисата Славко Голић.
Н. К.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa