Инфо

17. октобар 2019.17. окт 2019.
Дан отворених врата
У ОКВИРУ ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ

Дан отворених врата

Традиционални Дан отворених врата уприличен је и ове године у оквиру Дечје недеље. Тим поводом “полетарци”, основци и средњошколци били су гости локалне самоуправе.

–Дечја недеља је прилика да све институције, како државне тако и општинске, скрену пажњу на децу, да се сви ми заједно подсетимо да морамо још више да бринемо о деци и да се дечја права испуњавају- изјавио је начелник одељења за општу управу и јавне службе Радован Ранисављевић.

Најмлађи Коцељевци су у непосредном разговору са председником општине Душаном Илинчићем указали на проблеме са којима се суочавају као и на ствари које би требало поправити како би њихово школовање и одрастање било што боље.
– Ми смо ту да вам омогућимо што боље услове за боравак у вртићу, основној и средњој школи. Ту смо да вас саслушамо и да покушамо да решимо све проблеме са којима се сусрећете- рекао је председник општине.

Срењошколци су се осврнули на проблем неосветљеног терена у оквиру школског дворишта и подсетили на неопходност куповине школског аутобуса, јер се одређени број ученика свакодневно превози до школе и назад.

–Хоћемо да реализујемо овај пројекат. Већ смо разговарали са вашим директором тако да колико зависи од нас, зависи и од њих. Што се тиче школског аутобуса и ово питање је у разматрању и мислим да идемо ка решењу и да ће током идуће године овај проблем бити превазиђен. Тренутно решење које имате са превозом није најсјајније, није најбоље, али је свакако боље од старог школског аутобуса који је био у употреби- поручио је Илинчић. Осим тога, ученици машинске струке су указали на потребу континуираног опремања информатичког кабинета и набавку савременијих рачунара како би имали што боље услове за извођење наставе али и припрему за такмичења на којима резултат често у великој мери зависи од компјутерске опреме. Основци су пожелели да у оквиру школе, баш као и средњошколци, имају школски разглас у функцији и осветљен терен.
–Осветљење треба да се уради и то ће нам бити један од приоритета у наредном периоду, али ви у односу на средњу школу имате халу која је увек осветљена и која вам је увек на располагању- сматра домаћин Дана отворених врата.
Евентуално постављање ормарића у школама у великој мери би растеретио ђаке свакодненог ношења чини се, беспотребно, тешких торби те су разговарали и о овој теми.
Своје жеље и проблеме најмлађи становници Коцељеве, деца из ПУ “Полетарац” исказали су кроз сликовницу коју су уручили председнику општине, док је од ђака ОШ “Мића Станојловић” поводом Дечје недеље на поклон добио слику коју су насликали ученици.
В. Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa