Инфо

Берза

  • aero 900 ▼ -2,39%
  • dinnpb 6.395 ▼ -1,60%
  • fint 580 ▲ 3,94%
  • kmbn 2.300 ▲ 0,13%
  • kmbnpb 661 ▲ 1,54%
  • niis 585 ▼ -0,85%
  • puue 124 ▲ 7,83%
(17. октобар 2019.)
Изложба Нине Ивановић у Културном центру

Визуелни уметнички дневник

Уз употребу фотографија, пажљиво одабраних из опсежне личне архиве, које касније користи као предлошке за припрему линијских цртежа, како би у финалној фази били претворени у тродимензионалне цртеже-објекте где уметница спаја више ликовних техника
Визуелни уметнички дневник
Просторни жичани цртежи Нине Ивановић настају специфичном техником коју је уметница развила током вишегодишњег уметничког истраживања. Радови направљени од арматуре, чије савијање и заваривање захтева физички напор, делују лагано, лелујаво и готово нематеријално. Такав ефекат се наглашава присуством игре сенки и светлости као саставним елементима ауторкиних просторних цртежа, које у различито доба дана и кретањем посматрача добијају нову, другачију димензију, а поставци у галерији Културног центра специфичну атмосферу.
Уз употребу фотографија, пажљиво одабраних из опсежне личне архиве, које касније користи као предлошке за припрему линијских цртежа, како би у финалној фази били претворени у тродимензионалне цртеже-објекте где уметница спаја више ликовних техника.
-Медији који користим на папиру реализујем у форми скулптуре, тачније просторног цртежа – каже Нина Ивановић и додаје да су иницијална идеја лични доживљаји, урезани у меморију.
Теме које бира су пејзажи, забележени на путовањима и чине визуелни дневник, говоре о њеном исцрпном бележењу света и пружају поглед у њен интимни свет.
-То су и универзалне ситуације које могу да „комуницирају“ са широм публиком, свима препознатљиви – појашњава Нина.
Радови наизглед непретенциозне тематике пределе из природног и урбаног пејзажа преносе у простор галерије, тако да креирају посебан амбијент који се формира управо захваљујући техници којим су израђени.
Посматрани из близине, радови су пуни брзих, изломљених линија, хаотични, и апстрактни, али сагледавањем њихове целине, добија се потпуно друга слика. Чудесно мирни и тихи, давно заборављени и ванвременски, доборо познати предели. Цртежи Нине Ивановић, некласичном техником обрађују класичне теме, било да су настали у Паризу, на Дурмитору, или црногорском приморјуи посматрачу пружају готово нематеријални ефекат.
Поставка је доступна за јавност до четвртка, 17. октобра у галерији Културног центра.
М. Ж.

Најновији број

21. мај 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa