Инфо

17. октобар 2019.17. окт 2019.
Не прекрајајте историју
ОДГОВОР СПС-А САВЕЗУ МЛАДИХ

Не прекрајајте историју

Председница ГО СПС Маја Милићевић истакла је да ова странка делује на бази толеранције и дијалога, да поштују особености и подржавају младе било којој политичкој опцији да припадају. Искрено се надамо да млади СЗС могу да превазиђу изазове и конфузије које им нуди СЗС, као и да ће се окренути правим вредностима. Они сада остављају утисак да су у некој врсти борбе и прекрајају историју, навела је Маја Милићевић
Пошто су млади Социјалистичке партије Србије вратили у Народну скупштину столицу украдену 5. октобра, омладина Заједно за Србију у просторије СПС у Београду је однела основне животне намирнице, које, кажу, није било лако набавити ‘90-их. Као одговор од Социјалистичке омладине добили су примере Закона о раду и Закона о приватизацији из 2001. године, да виде да су, како наводе млади Социјалисти, њихови лидери оставили раднике без посла.
Сличан сценарио поновио се и у Шапцу. Савез младих Шапца однели су шећер, уље, брашно и хлеб испред просторија шабачког СПС, међутим у време када тамо није било никада. Одговорено им је у четвртак на конференцији за медије.
-Већ су добили одговор од Социјалисичке омладине у Београду и не видим разлог за даљу провокацију. Даћемо им и ми примерке Закона о приватизацији и раду. Ми млади нисмо учествовали у креирању те историје и не треба ни да је прекрајамо. Треба да радимо на неким акцијама које ће нешто унапредити, поручила је Невена Гаврић, председник Омладине Градског одбора СПС.
Председница ГО СПС Маја Милићевић истакла је да ова странка делује на бази толеранције и дијалога, да поштују особености и подржавају младе било којој политичкој опцији да припадају.
-Искрено се надамо да млади СЗС могу да превазиђу изазове и конфузије које им нуди СЗС, као и да ће се окренути правим вредностима. Они сада остављају утисак да су у некој врсти борбе и прекрајају историју, навела је Маја Милићевић.
Конференцији је присуствао и бивши председник “Зорка синдиката” Јовица Максимовић који сматра да су млади СЗС изманипулисани. Сматра да понављају исту грешку као и сви политичари у Србији, а то је да стално траже кривца у неком.
-За реконструкцију “Минералних ђубрива” 1998. године су опредељена велика средства. Преживели смо рат 1999. године и “Обојена металургија” и “Минерална ђубрива” су радили пуним интензитетом. Од октобра 2000. године били смо заморчићи у процесу приватизације. После 15 година реструктуирања, агионије, продаје имовине, социјалних програма, Ускрс 2015. дочекали смо у стечају и више од 3.000 људи је преко ноћи остало без посла, наводи Максимовић и додаје да су у СПС-у увек имали добре партнере и да им је ГО СПС пружио техничку, саветодавну и стручну помоћ како би пробали да реализују неисплаћене зараде.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa