Инфо

17. октобар 2019.17. окт 2019.
Другарство, радост обележили недељу
Дечја недеља у Основној школи „Јеврем Обреновић“

Другарство, радост обележили недељу

Успешна, занимљива, едукативна, креативна и забавна недеља у ОШ „Јеврем Обреновић“ посвећена деци и њиховим правима. Активности облежило је другарство, радост
И ове године у Јевремовој школи Дечја недеља обележена је низом пригодних активности. У матичној школи започела је магијом Дуња Топић извела је мађионичарске трикове и шабачке мажореткиње су имале занимљив наступ, док је такмичење у фудбалу реализовано између ученика матичне школе и издвојеног одељења Орид. На крају је одржан Flash Mob и тада су ученици свих разреда играли уз музику са групом која је учествовала на карневалу. Други дан је започео квизом о историји српског за осмаке. Квиз је водила ученица, а питања су припремиле наставнице српског језика. Спортски полигон за ученике нижих разреда је припремио Милош Палежевић. У оквиру активности приказана је презантација о знаменитим и познатим Шапчанима, затим је хор наше школе на платоу, уз подршку родитеља ученика Марка Јокића и Бранка Новаковића, извео неколико композиција. Кошаркашки клуб „Микс“ је показао како изгледа један тренинг, ученици су се опробали у извођењу „тројки“, а најуспешнији су добили мајице кошаркашког клуба. У Културном центру одржана је презентација 150 година Периодног система елемената коју је припремила наставница хемије Јелена Божић, а реализовали су ученици старијих разреда. Квиз „Здрава храна“ припремиле су и реализовале наставнице биологије Мирјана Теодоровић и Милена Мирчић. Ученици четвртог разреда су се надметали у знању о здравој храни. За ученике другог разреда су изведене представе „Прича о вуку“и „Прича о дуги“. У петак чланови бициклистичког клуба „Чивија“ из Шапца и удружење екстремних спортова „Спортска зона“ су демонстрирали акробатске вештине возећи бицикл. Ученици су могли да виде бицикле који се користе на такмичењима, а највештији и да их пробају.
Гост школе је био Никола Влаховић, гуслар, који је ученицима објаснио како су настале гусле уз песму „Марко Краљевић укида свадбарину“ уз гусле. Ликовна радионица наставнице Иване Смиљанић под називом „Улепшај, обој и играј сеˮ реализована је сваког дана у школском дворишту са циљем оплемењивања школског окружења. Продужени боравак је учествовао низом активности у обележавању Дечје недеље. Предшколцима из вртића „Бамби“ су изведене представе „Прича о вуку“ и „Боје дуге“. Среда је била резервисана за спорт. Заједно са тренером школице спорта Милошем Палежевићем, ученици су играли елементарне игре са великим кишобраном. Такође је организована радионица „Боје дуге“. У четвртак су изведене представе „Прича о вуку“ и „Боје дуге“ за ученике другог разреда. Тог дана смо угостили предшколце из вртића „Слобода“ и „Бамби“,такође је и њима одиграна иста представа.
Петак је био дан за предшколце. Као мали знак добродошлице учитељица Милена Лазаревић је направила беџеве у облику оловке и сви заједно су се сладили бомбонама. Дечја недеља обележена је и у издвојеним одељењима. У оридској школи у понедељак реализована је активност Поруке пријатељства. Ова активност организована је у облику радионице на којој су ученици најпре разговарали о пријатељству и описивали своје најбоље пријатеље. Након тога ученици су читали књижевна дела наших познатих песника која говоре о пријатељству. Реализована је и активност под називом Ширимо љубав. Идеја и задатак ове активности била је да покажемо да ситнице попут комплимента или скромног поклончића могу нашим другарима да улепшају дан. Делећи своје поклоне ученицима у Ориду измамили смо много осмеха и загрљаја и поделили нашу љубав према свету, другарству и школи.
У среду у току шестог и седмог часа реализована је активност Спортски дан. За разлику од осталих година када је овај дан организован у облику такмичења, овај пут циљ је првенствено била забава и игра. У четвртак у току седмог часа реализован је Зумба дан и ,,зумбање“ на школском дворишту уз популарне ритмове који су већини ученика били ново откриће. Ученици II и IV разреда представили су се представом ,,Чик погодите због чега су се посвађала два златна брата“. Значајно је нагласити да су ученици II и IV разреда самостално израдили највећи део костима и сценографије за своју представу. Након тога хор је песмом најавио представу ученика старијих разреда ,,Шешир професора Косте Вујића“. Овим смо затворили Дечију недељу.
У оквиру Дечје недеље организоване су различите активности у издвојеном одељењу на Мишару. Први дан је био посвећен музеју у Мишару, споменику и Карађорђевим бунарима.
Дечја недеља обележена је у Мрђеновцу. У понедељак ученици првог, другог и трећег разреда су на бетону испред школе цртали (кредом у боји) права детета онако како их они доживљавају. Ученици су се такмичили у играма спретности као и у њиховој омиљеној игри ''ИЗМЕЂУ ДВЕ ВАТРЕ'', као и едукацији о правилној исхрани, и ''ИГРЕ БЕЗ ГРАНИЦА''. У Корману деца су се бавила питањима дечјих права и закључили су да без обзира на разлике и различитости сви имају иста права на здраво и срећно одрастање. Дечја недеља реализована је и у издвојеним одељењима Предворица и Миокус уз низ интересантних активности.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa