Инфо

17. октобар 2019.17. окт 2019.
Нова сезона, нова нада
КОШАРКА: ДРУГА РЕГИОНАЛНА ЛИГА

Нова сезона, нова нада

Нећемо рећи ништа ново када тврдимо да је шабачка мушка кошарка у проблему већ годинама. Није тако давно била ИВА, европски купови, полуфинала плеј офа, није се то збило тако давно да испари из сећања оних нешто старијих, али се догодило довољно давно да је тешко евоцирати те успомене без туге. Некада јесте била Прва лига, СФРЈ, СРЈ, данас је четврти ранг српске кошарке и то је факат.
Нова сезона Друге регионалне лиге „Запад“почиње овог викенда, а шабачки клубови и ове године ће водити борбу за плеј оф. Надамо се да ће сезона пред нама, после бараж неуспеха ОКК ШАПЦА 2018. и М015 2019. године, коначно донети виши ранг некој од екипа.
ОКК ШАБАЦ ће предводити и ове сезоне Стојадин Марковић. Тим ће чинити играчи стасали у школи клуба, а у првом колу ШАБАЦ је гост лајковачког ЖЕЛЕЗНИЧАРА. Меч је заказан за суботу од 19:30.
М015 је доживео промену на месту тренера. Марко Исаковић је током лета отишао у Грчку прихвативши позив да води млађе категорије тамошњег клуба, но тешка несрећа га је омела у тој намери и тренутно је на опоравку у земљи Хелена. Први тим ће ове сезоне предводити Вук Степановић. Екипу су појачали Ђуровић и Вуковић, док на располагању новом тренеру више није Новаковић. М015, у малом градском дербију, у недељу, од 13:30, дочекује мајурски МИКС у сали „Протић“.
Остало је у Шапчанима кошаркашке страсти, што увек покаже градски дерби две овдашње екипе када су Гимназија и сала „Протић“ испуњене до последњег места. Ове сезоне први градски дерби је у петом колу, 16/17. новембар када је домаћин М015, док ће 14/15. марта 2020. ШАБАЦ бити домаћин дербија.
Мајурски МИКС ће бити ривал М015 у првом колу, а гостује током јесени и другој шабачкој екипи, само у четвртој рунди.
Као и у претходним сезона, два најбоља тима ће се пласирати у бараж, односно додатну рунду где ће са две екипе из друге групе водити борбу за два места у Првој регионалној лиги 2020/21.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa