Инфо

24. октобар 2019.24. окт 2019.
Опасност у близини школе?
У СЛИЦИ И РЕЧИ

Опасност у близини школе?

Читаоци који су нам доставили фотографију сазнали су да је реч о складишту лако запаљиве биомасе, апсолутно незаштићене од спољног утицаја. Реч је о грађевини у близини образовне установе коју похађа значајан број ђака, а само тренутак непажње, један залутали пикавац, неугашено палидрвце или нешто треће, могли би довести до катастрофе, додају они
У време изградње, изгледа да се у нашој близини суочавамо са примером деструкције. Више суграђана обратило се нашој редакцији изражавајући забринутост због необезбеђеног објекта који видите на фотографији. Како истичу није реч о самом објекту, већ о потенцијалној опасности коју носи материјал који се, незаштићен налази у њему. Пред вама је део котларнице на биомасу Јавнокомуналног предузећа „Топлана“ Шабац, у непосредној близини издвојеног одељења Основне школе „Стојан Новаковић“ на Летњиковцу.
Читаоци који су нам доставили фотографију сазнали су да је реч о складишту лако запаљиве биомасе, апсолутно незаштићене од спољног утицаја. Реч је о грађевини у близини образовне установе коју похађа значајан број ђака, а само тренутак непажње, један залутали пикавац, неугашено палидрвце или нешто треће, могли би довести до катастрофе, додају они.
За рад котларнице надлежно је поменуто јавно предузеће. Забринути суграђани су нагласили да је некада складиште било затворено, али да готово годину дана не постоји било каква баријера ка запаљивом садржају! До сада, само срећа је спречавала велики инцидент који би угрози ђаке, професоре, све запослене у школи, а и шире на подучју Месне заједнице Летњиковац. Наравно, у срећу се нико не може вечно поуздати, те је страх константан и сваким даном све већи.
Уколико су информације читалаца истините, поставља се јасно, круцијално питање због чега се маса налази на отвореном, односно нема заштиту ка спољашњем утицају и због чега, до сада, проблем није решен?
Како смо податке добили непосредно пре слања броја пред Вама на штампање у Београд, нисмо успели да ступимо у контакт са руководством шабачке топлане. Ипак, како је реч о озбиљном проблему или бар сумњи на проблем, у наредном броју покушаћемо да сазнамо више података и да јавност детаљније обавестимо да ли постоји поменута опасност и уколико постоји који је пут до њеног отклањања. Управо потенцијална опасност нас је навела да не чекамо седам дана како би указали на потенцијални проблем, већ да то урадимо одмах, у нади да би недеља пред нама могла донети и решење. Најсрећнији би били ако би наредни осврт на котларницу био сиже поступака предузетих током седам дана који су водили ка решењу, односно да већ у следећем броју „Гласа Подриња“ видите нову фотографију, потпуно обезбеђеног објекта.

Е.Г.П.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa