Инфо

24. октобар 2019.24. окт 2019.
КРИВИНА У ОГЛЕДАЛУ

(Не)признавање Косова

Замајавање грађана Србије гуслањем о Косову и Метохији траје годинама. Срба је за то време све мање на светој српској земљи, а услови за њихов живот су све само не нормални. За то време, широм Србије се Косово „брани“ са паролама, графитима, навијачким скандирањима.
Када све то имам у виду, не могу да се не сетим речи једног Србина из Гораждевца који ми је рекао да „од сваке одбране Косова из Београда, њих доле боли глава“. И то је тачно. Никако да схватимо да је време великих парола завршено са радним акцијама 80-тих година прошлог века. Данас је веома тешко бранити Косово било како.
Не знам како сте ви одреаговали на интервју Прворођеног у бечком Стандарду, али ја сам се срмзао. Ладно је рекао да Београд неће да призна Косово у тренутним границама. Чекајте, да ли то значи да је спреман да призна Косово ако се границе мало помере? Ако би сутра Прворођени добио, захваљујући својом политиком о разграничењу, Север Косова, онда је нормално да остатак Косова призна, зар не? Волео бих да ми чувари Косова у саставу Србије у виду докторског тандема Бирманчевић-Пајић објасне ову политику као првоборци Прворођеног у шабачким рововима. Не морају они, ево нека ми то објасни онај момак који је за 19 година „омладио“ једну годину, или још боље новопечени мастер менаџмента која је летос терала све оне који другачије мисле из Шапца код „Шиптара“.
По мом скромном мишљењу, није проблем то што је Вучић изјавио за бечки Стандард, проблем је његово понашање и понашање његових посилних. Ви сте, драги напредњаци, пристали да идете на косовске изборе под косовском заставом и грбом, и под косовским законима. Нису то потписали Ђилас, Јеремић и Обрадовић. За време Тадића, уз све приписане му мане, Срби су у Ораховцу бирали председника општине под српским законима. Није Небојша Зеленовић издао Косово зато што је посетио Пећ, обишао Пећку патријаршију и имао састанак са градоначелником Пећи који у својем кабинету држа косовску заставу. Ви сте погазили Устав Србије оног тренутка када сте подржали положили заклетву пред том истом заставом и ушли у кабинет ратног злочинца. Онај несрећник са ваше Српске листе се и прекрстио када је у косовској скупштини одржан минут тишине за преминулог борца ОВК. Није то урадио Обрадовић који је у време проглашења косовске независности 2008. године „издао“ српски народ на Косову тако што је радио као библиотекар у чачанској библиотеци.
Можда је, то право издаје, ексклузивитет СНС и Српске листе. Само ви имате право да се сликате поред косовске заставе, да се дружите са ратним злочинцима по јахтама, да имате мутне послове са њима. Можда је то врхунски патриотизам који ја не разумем. И имам право да не разумем, али ви немате право да нас правите будалама. Једном ће све ово проћи, доћиће на наплату много тога. Све ће се истопити. Са чиме ћете пред велике српске јунаке, са навијачим усклицима?
Када је почела предизборна кампања на Косову, а и пре, сви они који нису Српска листа, проглашавани су за Рамушеве Србе. Када је Рамуш пукао као каписла, онда су те исте Србе прогласили за Куртијеве. А, та Српска листа би продала и нокат на малом прсту само да уђе у Владу Косова.
Тужно је и претужно оно што нам се дешава. И није за све ово крив само Прворођени и његова власт. Криве су све власти од Бог те пита када. Стално смо се подсмевали албанском народу. Те семенкари, те тулумбари... А, могли смо од њих мало да учимо. И дан данас их ниподаштавамо. Прворођени има мало мудрости у себи и назива их Албанцима, али сви остали његови пајтоси се спрдају и стално их називају Шиптарима, знајући да их то нервира. Додуше, и Прворођени их пецне, као недавно да „они ни не читају књиге“. И сада, све да су и такви, какве их замишљају разни Вулини, Ђукановићи и Ђурићи, поразили су нас на сваком пољу, додуше уз малу помоћ пријатеља. Какви смо тек ми, ако су нас они такви победили? Имали су велику помоћ пријатеља, тачно је, али где су ти наши пријатељи сад и зашто нису наши.
На чело Косова ће доћи Албин Курти, инжињер електротехнике, којег су патрриоте из Србије прогласиле горим од Рамуша. За разлику од њега, Курти није окрвавио руке у рату. Имао је свакаве изјаве, не спорим, али и нама је на челу човек који нам се заклињао у Велику Србију и који је за скупштинском говорницом рекао да ће за једног Србина бити убијено 100 муслимана. Много волимо да гледамо у туђе двориште, док је наше поприлично у лошем стању. За почетак, добро би било да престанемо да се лажемо и да све око себе правимо будалама. Биће нам много лакше, а и Србима на Косову и Метохији.
Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa