Инфо

24. октобар 2019.24. окт 2019.
Асфалтиран пут у Накучанима
БОЉИ УСЛОВИ ЗА МАЛИШАНЕ

Асфалтиран пут у Накучанима

У оквиру пројекта „два на динар“ у Накучанима се спроводи реализација уређења малских улица. Дивич малу чини дванаест кућа, а протекле недеље завршени су радови на постављању асфалта у дужини већој од шесто метара. Пут поред којег живи деветоро деце омогућиће им бржу и лакшу путању до школе удаљене три и по километра. Радове је у четвртак посетио градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и том приликом се захвалио свим мештанима који учествују у заједничким акцијама и дају свој динар, на које Градска управа додаје два.
- У овом делу Накучана живи деветоро мале деце које родитељи сваки дан возе у школу која се налази у Накучанима или Волујцу. Важно је да та деца имају исте услове као у граду. Овај пут је од изузетне важности и за остале мештане, како би до њих лакше стизали откупљивачи млека, и како би зарадили који динар више – каже Зеленовић и додаје: - Житељи Волујца су ме питали када ће бити спојен пут од Волујца ка Накучанима, одговор је да тај пут није ове године у распореду радова, али ће следеће сезоне чим временски услови то буду дозволили, он бити урађен.
Градоначелник је напоменуо да су захтеви грађана за реконструкцију путева многобројни. Поручио је све ће бити урађено само треба времена.
Деца од сада могу заборавити на многобројне рупе и оштећења са којима су се свакодневно сусретала приликом одласка у школу.
Продан Панић одборник у Склупштини града Шапца и мештанин Накучана истакао је да се води слоганом „Накучани на добром путу“ и да је управо уређење овог пута био један од приоритета.
- Ово нам је било јако потребно. Дукића мала је била приоритет за асфалтирање. Одвојили смо новац на референдуму и мештани су додатно учествовали користећи политику „два на динар“. Ми се овим нећемо зауставити наставићемо са радовима и у будуће, обезбедићемо да асфалт прође до сваке куће у селу – каже Продан Панић.
м. г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa