Инфо

24. октобар 2019.24. окт 2019.
Заблаћу више од два километра пута
ЗАЈЕДНИЧКИМ ЗАЛАГАЊЕМ МЕШТАНА И ГРАДА

Заблаћу више од два километра пута

У Заблаћу су протеклог четврта завршени радови на асфалтирању две деонице укупне дужине 2.400 метара у малама Симићи и Дамјановићи. Путеви су рађени заједничким залагањем мештана и града кроз пројекат „два на динар“. Укупна вредност радова износила је десет милиона динара, а грађани су учествовали у трећини издвојених средстава. Ово поцерско место 17. октобра посетио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић са сарадницима који је разговарао са председницом Месне заједнице Наташом Радовановић и житељима Заблаћа.
- Ко год скупи било какав новац и жели да уради нешто важно за инфраструктуру у свом насељу или улици у којој живи град ће то подржати са дуплим новцем. То је политика која је до сада дала најбоље резултате – каже Зеленовић и додаје Дамјановића мала има само један проблем у дужини од десет метара у спајању са главним путем. То је део улице који није завршен.
Према речима Зеленовића улица није завршена искључиво због тога што члан СНС Адам Алексић није дао сагласност да се то уради.
- Он овим малтретира своје суграђане. Житељи Заблаћа и ја му овом приликом постављамо питање „зашто је то урадио“ – нагласио је Зеленовић.
Мештани овог селу на време су схватили да ће село изградити договор и слога. Стога су се удружили и заједничком акцијом уз подршку локалне самоуправе реализовали овај пројекат, а томе управо сведочи нова путна инфраструктура у малама Симић и Дамјановић.
Наташа Радовановић председница Месне заједнице Заблаће истакла је да добра инфраструктура није привилегија, него право свих мештана града, како оних у центру тако и оних у најудаљенијим деловима.
- Сви заједно радимо на томе да на прави начин вреднујемо иницијативе. Зато је добро и значајно да Град подржава овакве акције, које имају за циљ побољшање квалитета и услова живота. Сваки је пут битан и подједнако важан – каже Наташа Радовановић.

м. г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa