Инфо

24. октобар 2019.24. окт 2019.
Победа последња нада
ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ

Победа последња нада

Не може бити ни лако, ни очекивано, јер ниједан ривал ове сезоне МАЧВИ није погодан, нити може бити фаворит, чак ни против клубова који су знатно слабији од лучанске МЛАДОСТИ. Ипак, да би се одржала реална нада у опстанак, једноставно нема више задовољавања бодом. Уколико је игра боља, посвећенија, уколико играчи исказују више воље, борбе, време је да се то преточи у бодове, далеко трајнију спортску категорију од речи и утиска.
Противник у суботу је МЛАДОСТ ЛУЧАНИ. Стабилан суперлигаш, тим из горњег дела табеле који жели у плеј оф. У Шабац долазе после победе над Партизаном, после другог узастопног тријумфа и значајним самопоуздањем. Ослоњени на искусног Павловића, Андрића, Лековића, Милошевића, Шатару, Радивојевића и првог стрелца Елиомара, Бразилца који је овог лета стигао из Широког Бријега. Резултати показују да су успешно надокнадили одласке: Росића, Маркоског, Бојовића, Пејовића, Јевремовића, Бојића, Тумбасевића. Лучанци су пре две недеље остварили прву победу на гостовању и генерално неубедљиво играју ван Лучана. Шапчани можда виде некадашњег голмана Мачве Зечевића, као и Ивана Обровца, играча који прилику често добија с клупе.
Нема потребе наглашавати колико је важна победа, на неколико нивоа, за Шапчане. Била би то прва победа, а уз реалне исходе на Бањици и у Инђији и приближавање на само бод од баража зоне. Најчешће су Шапчани у претходним сезонама играли баш против Младости, у првенству, Купу, било је и добрих и лоших утакмица „црвено-црних“. У претходној су славиле гостујуће екипе, Шапчани 2:1 у Лучанима, Лучанци 1:0 у Шапцу.

ВОЖДОВАЦ – МАЧВА 2:0 (1:0)
Београд. Гледалаца: 200. Главни судија: Немања Гајдибрански; помоћници: Бељин и Живин. СТРЕЛЦИ: Девић у 27. и Хајдин у 86. минуту. ЖУТИ КАРТОНИ: Николић (Вождовац); Ивић и Јовановић (Мачва).
ВОЖДОВАЦ: Илић, Цветковић, Стојчев (Машовић), Нишић, Зличић (Пуртић), Ласицкас, Станисављевић, Девић (Гјоргијевски), Микић, Николић, Хајдин.
МАЧВА: Пулетић, Ивић (Ковачевић), Јовановић, Јевтић, Марић, Марковић, Шушњар (Вујасин), Мијаиловић, Адамовић, Стевановић (Илић), Маринковић.

Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa