Инфо

24. октобар 2019.24. окт 2019.
ПРВА ОД ТРИ ОДЛУЧУЈУЋЕ
ВАТЕРПОЛО: РЕГИОНАЛНА А1 ЛИГА

ПРВА ОД ТРИ ОДЛУЧУЈУЋЕ

Мора победа! Наравно, не мора ништа, зна се шта је једина извесност, све остало су догађаји који зависе мање или више од нас, но никада потпуно. Ипак, да би ШАБАЦ остварио пласман међу пет најбољих, изборио место у јачој групи завршнице елитног регионалног такмичења, мора знати да се избори са императивом победе, у суботу, али и у наредна два кола. Корак по корак је најбољи начин напретка, а први на списку противника који треба да буду побеђени за место у топ пет је сплитски МОРНАР.
Није било реално очекивати победе над Јадраном, Југом, Младости, но срећом, четврти хрватски клуб у А1 лиги свакако је најмање квалитетан и историјски, у хијерархији, на последњем месту. Ипак, далеко од тога да је то неквалитетан ривал, без великих успеха у прошлости. „Морнари“ су део мањине у А1 који није био шампион Европе, но у ризници има Куп купова, пет првенстава СФР Југославије, два недавна полуфинала Еврокупа, имао је имена попут Врдољака, Франковића, Радонића. Данас је клуб који предводе искусни, доказани играчи Марин Бан, најбољи стрелац клуба, Борис Павловић, као и капитен Славко Чалић, док остатак чине млади играчи. Дугогодишњи тренер Здеслав Врдољак напустио је клупу овог лета и заменио га је некадашњи играч Јадрана, Југа и Морнара Данијел Бурић, отац претходне сезоне најбољег играча Морнара, Рина Бурића, данас играча градског ривала „Јадрана“.
Сплићани, очекивано, нису имали шта да траже у Загреби и Београду, Будване су победили на свом базену, а пораз у Котору можда виде као кикс, који ће сигурно, ослобођени улоге фаворита, покушати да надокнаде у Шапцу.
За изабранике Миодрага Мировића сезона практично стартује сада. Посматрајући поразе, једино може постојати жал за оним у Београду, но ни он није био сензација, док честитке Младости, Југу и Приморцу, реално нису могле изостати. Три пута по три бода, уколико не буде неочекиваних резултата, могли би ШАБАЦ учинити првим фаворитом за пету позицију, јер прве четири су недостижне, њих деле Младост, Југ и два Јадрана, четири учесника Лиге шампиона.

МЛАДОСТ (З) – ШАБАЦ 24:5 (3:0, 8:1, 4:3, 9:1)
Загреб. Гледалаца: 200. Судије: Бура (Хрватска) и Миловић (Србија). Искључења: Младост 13; Шабац 20. Петерци: Младост 4 (3).
МЛАДОСТ (З): Марцелић (5 одбрана), Раду 1, Ловре 2, Матиас 2, Ћук 4, Бајић 1, Букић 3, Лазић 3, Боуен 4, Анзуловић, Кунац 1, Харков 2, Јурлина, Врлић 1.
ШАБАЦ: Филиповић (9 одбрана), Ераковић, Марковић 1, Репановић, Рамирез, Васић 3, Рогач, Гомеш, Васовић, Илић, Матковић, Велкић, Гавриловић, Радуловић 1.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa