Инфо

30. јун 2011.30. јун 2011.
У ШАПЦУ ПУШТЕНА У РАД ТРИ НОВА ПУТНА ПРЕЛАЗА

БРАНИЦИ ЧУВАЈУ ЖИВОТЕ

Три прелаза преко железничке пруге која пролази кроз Шабац свечано пустили у рад генерални директор Железница Србије, Милован Марковић, и градоначелник Шапца, Милош Милошевић. Електронику за прелазе донирала Чешка република. На овај начин повећана безбедност људи у саобраћају, нарочито пешака
Од прошле среде саобраћај у Шапцу је безбеднији. Наиме, тога дана свечано су пуштена у рад три путна прелаза која се укрштају са железничком пругом која пролази кроз Шабац. Прелази су урађени у оквиру изградње Севреозападне транзитне трансверзале и постављени су у улицама Гаврила Принципа, (код Жакића грма), Кнеза Мирослава (код старе Млекаре)и на месту где новоизграђени пут сече пругу.
Прелази су осигурани најсавременијом сигнално-сигурносном опремом, какву од 2.138 путних прелаза у Србији има само једна петина. Електронику за ове прелазе донирала је Влада Чешке републике.
- Шабац је уз нову саобраћајницу добио и безбедне путне прелазе. Њихова вредност је око 65 милиона динара. Средства за ову велику инвестицију обезбедили су Град Шабац и Железнице Србије. Посебно је значајан допринос Владе Републике Чешке, која је донирала савремену електронску опрему и којој се овом приликом у име грађана Шапца и у своје име захваљујем - рекао је градоначелник Шапцаа, Милош Милошевић на свечаности поводом пуштања у рад путних прелаза.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa