Инфо

31. октобар 2019.31. окт 2019.
База врхунског и масовног спорта
Крос Радио телевизије Србије и Првенство Србије у кросу

База врхунског и масовног спорта

Два такмичења у истом дану. Више од 2.000 учесника. Тест кандидата за Првенство Балкана. Шабац даје подршку врхунском и масовном спорту
Најбољи тркачи Србије у овом тренутку, најуспешнији такмичари посебне атлетске дициплине, кроса, код нас још једном су били у Шапцу, већ традиционално, крајем октобра. Град баштини готово деценијски низ узастопне организације трка из финалне серије Кроса Радио телевизије Србије (РТС), а ове године је Шабац био и град домаћин Првенства Србије у кросу. Исти дан, на истом месту била су два сепаратна такмичења, јер ко је учествовао на тркама Првенства Србије, није имао право наступа на Кросу РТС и обрнуто.
Осим по традицији Крос РТС се одликује и бројношћу која је импозантна и за услове Европе.
-Ово је 29. Крос серија РТС-а, а ове године је, од почетка такмичења трчало око 400 хиљада такмичарки и такмичара свих узраста и то нас чини једном од највећих крос такмичења у Европи. Наредне године славимо јубилеј и овај импозантан број желимо да надмашимо – рекао је Милан Недић, директор Радио Београда.
Не морате да пратите атлетику да би сте чули и знали за Оливеру Јевтић. Невероватна Ужичанка је наступала у Шапцу, али и победила. Најстарија такмичарка, 42-годишња чланица ужичке „Младости“ оставила је иза себе све у трци сениорски државног првенства на 8.000 метара.
-Нисам била фаворит, ту улогу имала је сјајна Теодора Симовић, по резултатима најуспешнија у Србији ове године и свеукупни победник Крос серије. Припремам се за маратон, желим да испуним олимпијску норму, те тек месец дана озбиљно тренирам. Ипак, осећала сам се добро на стази и на крају славила – рекла је Оливера.
Шабац је још једном показао да је град спорта, али и град одговорних људи који су спремни да организују и врхунска и масовна такмичења, уверен је председник Скупштине града и председник Организационог одбора Немања Пајић.
-Честитке организаотрима, успели су да створе све услове, иако су у току радови. Уживали су сви, посетиоци су гледали врхунске спортисте, а такмичари имали јаке ривале. Расте број учесника сваке године, али осим квантитета, јача и квалитет и то је нешто на шта треба да будемо поносни. Крос обједињује врхунски и масовни спорт и ми као Град увек ћемо бити подршка оваквим догађајима – уверева Немања Пајић.
Редован гост у Шапцу је и чувени алтетичар Дане Корица.
-Крос је празник спорта и хвала организаторима који су учинили да буде то у потпуности. Много учесника, много добрих трка и права смотра атлетике и спорта – сматра Корица.
Наступило је овог октобра више од 2.000 такмичара, од предшколаца до средњошколаца, односно од млађих пионира до сениора, а одржане су 32 трке.

Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa