Инфо

31. октобар 2019.31. окт 2019.
ОТВОРЕНО ПИСМО ПРЕДСЕДНИКУ СРБИЈЕ:

Да ли сте се толико уплашили афере Трг републике, где се крије градоначелник Београда?


Господине председниче,
Имајући у виду да сте Ви једина адреса која доноси одлуке у Србији, тражим да директору РТС Драгану Бујошевићу дате сагласност за организацију, а градоначелнику Београда Радојичићу налог за учествовање у телевизијском дуелу са мном на јавном сервису,како бисмо пред лицем веома заинтересоване јавностипретресли све детаље везане за реконструкцију београдског Трга републике и шабачког градског трга. С обзиром да сте пре пуна три месеца лично обишли радове на Тргу републике и том приликом изразили дивљење лепоти трга и квалитету сада већ чувених коцки,за које сте рекли да свака тежи по 25kg, верујем да је и Вама у интересу да се у предложеном ТВ дуелу размотре сви детаљи ове велике афере.Суштина је да грађанима градоначелник Београда Радојичић и ја објаснимо како је и зашто по површини мањи Трг републике у Београду плаћен 25 пута више од шабачког, невероватних 12 милиона евра, и зашто реконструкција у Београду траје више од 400 дана док је у Шапцу цео посао завршен за 75 дана.
Пре месец дана од градоначелника Београда сам,у складу са Законом о доступности информација од јавног значаја, затражио комплетну документацију о реконструкцији Трга републике. Супротно закону, градоначекник је није доставио, крије документацију, па сам по предвиђеној процедури предао жалбу Поверенику, а од градоначелника ни трага ни гласа– сакрио се у мишију рупу. Пре неколико дана јавно сам од директора РТС-а Бујошевића затражио да организује ТВ дуел између Радојичића и мене, да решимо све недоумице. Ни од њега ни трага ни гласа,и он се крије.
Одбијање разговора пред камерама државне телевизије и чињеница да се крије документација о Тргу Републике указују да су сумње јавности да је у питању велика афера очигледно оправдане.
Председниче Вучићу, као што свако добронамеран зна,Ви имате моћ да Бујошевићу дате сагласност да организује предложени ТВ дуел, а Радојичићу налог да у њему учествује. Остало је да сада пред јавношћу разјаснимо само једну ствар: да ли сте се Ви толико уплашили размера ове афере да не смете то да урадите? Да и ту ствар сада истерамо на чистац!
Небојша Зеленовић градоначелник Шапца председник Заједно за Србију

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa