Инфо

31. октобар 2019.31. окт 2019.
Посебне награде за изузетне резултате
Пријем за шабачке теквондисте, Крајишника и Белановића

Посебне награде за изузетне резултате

Две бронзе употпуниле колекцију шабачког теквондоа. Пут до медаља отежан повредама и умором. Рад и посвећеност увек се испате. Предлог посебних награда Градском већу
Шабачки теквондо већ дуго бележи значајне резултате на међународној сцени. Град је имао и олимпијце у овом спорту, одликаше на најјачим турнирима у свим категоријама, а ове године колекцији успеха придружене су и две бронзане кадетске медаље са Европском првенства. Жарко Крајишник, иначе вицешампион света и Урош Белановић, освојили су недавно бронзе на Европском првнеству у Шпанији, а тим поводом угостио их је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић. Уз њих, у Градској кући гости градоначелника били су и њихов клупски и репрезентативни тренер Милош Лазић, односно тренер и председник матичног клуба, Теквондо клуба „Шабац“ Јован Дедић.
Урош Белановић је бронзу освојио иако је доживео прелом руке већ у првом мечу, те је два дуела победио, практично борећи се једном руком, о чему смо и писали.
-Покушао сам да игноришем бол, није било лако, постајао је све јачи како су мечеви одмицали. Баш се појачао у полуфиналу и жалим због тога, јер мислим да сам могао и до финала – истакао је Белановић.
Жарко Крајишник је лето почео сребром на Светском првенству у Узбекистану, а онда у Шпанији поново дошао до победничког постоља.
-У другом колу сам имао највише проблема са ривалом, био сам стрпљив и искористио прилику у завршници да победим. Сувише је распоред био згуснут и сувише уморан сам дочекао полуфинале. Задовољан сам бронзом, а мислим да сам могао и до финала, уз мало среће и мање умора – додао је Жарко.
Поносан на њих је и тренер који их је пратио и у далеком Ташкенту, а потом и у Шпанији. Два шабачка борца освојила су две медаље, а преостала 22 такмичара из Србије укупно једну.
-Читав турнир је стао у један дан, то су пропозиције, али су њих сусрели различити проблеми. Урош се повредио и јуначки изборио. Жарко је имао мотивисане ривале, а онда у полуфиналима су обојица имали паузу од буквално десет минута. Поносан сам на њих и мало жалим за полуфиналима, јер да је било мало више простора, могли су до краја – рекао је тренер Милош Лазић.
Успех, труд, рад, посевећеност се увек исплате, а још један пример су сјајни млади теквондисти, сматра градоначеник Небојша Зеленовић и наговештава предлог који ће упутити Градском већу.
-Ми смо град сјајних младих људи, шампиона у науци, уметности, спорту. Град подржава најбоље, то ће радити и даље, а ја ћу предложити да се усвоји правилник за посебне награде, јер сам уверен да изуезтни резултати морају изузетно да се награде. Такмичари треба да буду вредни, посвећени, истрајни, док град мора да покаже да то цени и на овај начин – сматра градоначелник Шапца.

Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa