Инфо

31. октобар 2019.31. окт 2019.
Elixir Зорка у Бици за знање
ПРИЗНАЊА

Elixir Зорка у Бици за знање

Elixir Зорка учестовала је у великој акцији солидарности „Битка за знање“ са школама за ученике са посебним потребама у оквиру Националног дана давања.
Фонд Б92 је прикупио преко шест и по милиона динара за 48 школа колико их има у Србији како би свака од њих добила Be Bot уређаје за осаврамењавање наставе.
„Пчелице“ су роботи којима се једноставно учи програмирање и представља помоћ у низ предмета. Еликсир је донирао средстсва за набавку
Пчелица за Основну школу Свети Сава у Шапцу. На манифестацији која је одржана на Коларчевом народном универзитету захвалницу је у име Elixir Зорке примила Ружица Поповић која је и председница Хуманитарног срца Шапца, и „репрезентативка Доброчинити кампање“ коју Коалиција за доброчинство организује у оквиру пројекта омасоваљања филантропије и изградње културе доброчинства под покровитељством УСАИД.
Поред Министра Зорана Ђорђевића захвалнице је уручио Веран Матић, председник УО Фонда Б92 и копредседник Савета за филантропију Владе Србије који је том приликом рекао „Србија је велики потенцијал доброте, али и као што је то случај са драгоценостима златом, сребром, криптонитом увек је потребно да нам неко са стране помогне да те вредности откријемо и остваримо. Желим да нам се то догоди у овом заједничком пројекту и да постанемо не само земља добрих људи већ и добра земља за све своје грађане!”
Elixir Зорка је већ учествовала у Бици за знање набавком mBot робота за све основне школе у Шапцу и Неготину, у програму увођења информатичког образовања у основне школе. Поред ових донација, само преко Фонда Б92 у Бици за бебе и породилишта Elixir је донирао углавном за потребе Опште болнице Лаза Лазаревић у Шапцу опреме у вредности од преко 30.000 еура а кроз низ других акција везаних за поплаве, појединачну помоћ у храни и ђубриву за Народне кухиње, и лечење породица на Косову преко 50.000 еура.
Извор Фонд Б92

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa