Инфо

31. октобар 2019.31. окт 2019.
Свако такмичење нова медаља
КРАЈ УСПЕШНЕ ТАКМИЧАРСКЕ СЕЗОНЕ ЗА “ТАУРОВЦЕ”

Свако такмичење нова медаља

Са последњег турнира друге такмичарске сезоне у историји клуба “Таур” се вратио са две златне медаље. Прилику да се такмиче у Београду добиле су најмлађе такмичарке: Јована Арсеновић, Ива Бајевић, Софија Арсеновић и Дуња Пурић. Све четири су по оцени стручњака имале запажен наступ, а најсјајније одличје понеле су Јована и Дуња.

Од априла до октобра ове године КК “Таур” је учествовао на десет такмичења. Екипа од седам такмичара са сваког од њих се вратила са бар једном, а често и са неколико медаља, тако да су од ове сезоне клупске витрине богатије за преко двадесет признања.

Највећи успех постигао је Сава Марковић са грлом Тадеа на Отвореном првенству Србије освојивши друго место. Титулом државног вицешампиона у дисциплини прескакања препона, Сава је допринео угледу клуба, али се уписао и у историју коњичког спорта Шапца као једини носилац сребрне државне титуле у овој дисциплини.
-Ово је и мој и клупски највећи успех. Речено фудбалским језиком, овај резултат је исти као да је “Звезда” победила “Реал-Мадрид”- истако је том приликом за “Глас Подриња” Сава Марковић.
Други по значају овосезонски резултат за Клуб остварио је Огњен Јанковић, такмичар који је као и Сава део поставке “Тауроваца” од оснивања. Огњен је на престижном турниру Ride and Shine био други, док је са остатком екипе имао најзапаженији наступ на Међународном турниру у оквиру новосадског Сајма спорта.
-Да би се бавио овим спортом потребна је љубав, а да би у њему био успешан неопходна је посвећеност, односно време. Сваки тренинг је све захтевнији, изискују већу присутност и фокусираност да би се стекла вештина- изјавио је Огњен Јанковић својевремено за наш лист.

Екипа која се бори срцем
“Тауровци” су били запажени где год да су се појавили. Наведени резултати постају још значајнији уколико се услови у којима тренирају упореде са другим сличним клубовима у земљи. Деца са економије Средње пољопривредне школе имају коње без искуства у овој дисциплини. Тадеа је својевремено спашена од кланице, а данас, тренирана Огњеновом руком и вођена Савиним срцем доминира међу грлима вредним око 20.000 евра, грлима која на такмичење долазе у пратњи фризера и тренера-некадашњих балканских шампиона.
-Од почетка смо се сналазили најбоље што смо умели, али нам је то само појачало уживање у дужењу, ојачало везе међу нама и учврстило вољу за напретком. На сваком од такмичења је било већих и јачих имена јахача, коња и тренера, али ми смо били успешнији јер смо се такмичили срцем- објаснио је Сава Марковић, а колико има истине у овим његовим речима говори и податак да су чланови екипе најлојалнији и најватренији навијачи једни другима.

У сусрет новим изазовима
Озбиљно бављење било којим спортом поред љубави, талента и посвећености, захтева и адекватно стручно вођство. За то су у КК “Таур” задужени Милош Макевић и Предраг Савић. Тренери заслужни што је Школа јахања на Економији Пољопривредне школе добила на озбиљности оснивањем званичног Клуба пре две године, а Шабац после 55 година дуге паузе поново своје препонаше на званичним такмичењима.
-На почетку нам је било најважније дружење, уживање у боравку у природи, контакту са племенитим животињама. Тако је настала Школа јахања, а жеља за такмичењем је довела до логичног наставка и оснивања Клуба. Имамо сјајну децу, талентовану и предану, а ми се са наше стране трудимо да им омогућимо што боље услове за тренирање. У нашим шталама се тренутно налази 11 коња, у плану нам је набавка нових грла, као и појачање Клуба новим члановима- истиче директор шабачке Пољопривредне школе и тренер “Тауроваца” Предраг Савић, и каже да у КК “Таур” следи неколико дана предаха, а потом интензивне припреме за предстојећу сезону.

Зими на јахање
Школа јахања Средње пољопривредне школе поред тога што служи као место за агитовање нових чланова и такмичара КК “Таур”, од самог почетка је на располагању и нашим суграђанима. Изградњом Хале за јахање, овај спорт у Шапцу је постао доступан у свим временским условима.
Т.Трифковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa