Инфо

31. октобар 2019.31. окт 2019.
Очекујемо преко 200 учесника
ТУРНИР У МАЛОМ РУКОМЕТУ У СУБОТУ У САЛИ ЕКОНОМСКЕ ШКОЛЕ

Очекујемо преко 200 учесника

Турнир се одржава у сали Економске школе “Стана Милановић”. Свечано отварање је у 9.30, а прве утакмице почињу у 10.00 . Улаз је бесплатан
Шабац је од окупатора у Првом светском рату ослобођен 2. новембра. Тај датум ће се ове године обележити међународним турниром у мини рукомету за најмлађе категорије.
Турнир организују Рукометни клуб “Металопластика”, Град Шабац и Туристичка организација Града Шапца. На идеју се дошло на Савету родитеља млађих категорија РК “Металопластике”, а организатори су сложни око идеје да овај важан датум за Шабац треба да буде обележен нечим по чему је град препознатљив, а то су рукомет и “Металопластика”.
Поред Шапца учествује још седам градова и очекује се више од 200 деце узраста од првог до четвртог разреда. Турнир се одржава у сали Економске школе “Стана Милановић”. Свечано отварање је у 9.30, а прве утакмице почињу у 10.00. Улаз је бесплатан.
-Половина становника Шапца нестала је у четири ратне године. Ово је једини град у ком је живот изгубило више цивила него војника. Дан када је српска војска ушла у Шабац веома је важан за све који овде живе, јер је тог дана почео живот у граду који је четири године трпео рушење и убијање. Ако постоји једна реч која може да опише Шабац то је рукомет. Шабац има много брендова, али када се помене рукомет већина људи у Србији помислиће на Шабац Овај спорт донео је граду најважније трофеје, рекао је члан Градског већа Божидар Катић.
Славиша Стојиновић, директор РК “Металопластика” захвалио се Граду и ТОШ-у на помоћи у организацији. Изразио је наду да ће турнир постати традиционалан и да ће се на овај датум одржавати сваке године.
-Сигуран сам да ће ово бити празник рукомета и дружења. Најважније нам је да дечаци који тренирају у “Металопластици” упознају децу из других градова која гаје љубав према истом спорту и остваре нова пријатељства. Верујем да ће деца која дођу понети лепе успомене из нашег града, рекао је Стојиновић.
Тренер млађих категорија и некадашњи капитен првог тима “Металопластике” Милош Митровић истакао је да турнир нема такмичарски значај и да су за сву децу учеснике обезбеђене исте награде.
-Циљ је да се деца друже и сви ће добити по медаљу и мајицу. Учествоваће и неколико дечака предшколског узраста који су већ почели да тренирају код нас, а верујемо да ће посебна атракција бити наши најмлађи рукометаши рођени 2012, 2013, а имамо и једно дете рођено 2014. године, навео је Митровић.
Дејан Павловић, у име родитеља најмлађих рукометаша “Металопластике” позвао је све Шапчане који су у могућности да у суботу дођу и виде будућност српског рукомета. Такође, захвалио је компанијама “Синалко”, “Књаз Милош” и Тржном центру “Рода” на помоћи око организације турнира.
-“Металопластика” се може назвати чуваром српског рукомета, јер у њиховој школи тренира 160 деце. Ниједан клуб у Србији нема толико рукометаша у најмлађим категоријама. На идеју да организујемо турнир дошли смо на Савету родитеља, а са осталима који учествују у организацији око свега смо се договорили за два минута, рекао је Дејан Павловић.
Директор ТОШ-а Срђан Митрашиновић верује да је овај први турнир само почетак дугог и успешног низа.
-Када су нам се људи из “Металопластике” обратили за сарадњу нисмо имали дилему. Сваки вид улагања у младост у овим условима има смисла. Датум је јако важан за историју града и ово је прилика да једна дивна слика из Шапца обиђе Србију и регион. Верујем да ће се на овом турниру појавити неки нови шампиони, али и неки који више неће играти рукомет, али сви они ће из Шапца понети лепе успомене, рекао је Митрашиновић.

Утакмице на два терена
Одиграће су укупно 28 утакмица, по 14 на два терена. Утакмица траје 10 минута.
Поред “Металопластике” учествују и “Динамо” Панчево, “Лавови” Бачка Паланка”, “Хајдук” Бешка, “Растимо” Нови Сад, “Шамот” Аранђеловац, “Узор” Лозница и “Бијељина” из Бијељине.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa