Инфо

31. октобар 2019.31. окт 2019.
ОЧНА ОРДИНАЦИЈА САНИ ОПТИК

ОЧНА ОРДИНАЦИЈА САНИ ОПТИК

Први сустрет са наочарима и сам психолошки процес прихватања чињенице да имамо проблем са видом за многе је непријатно искуство.
Потребу за наочарима могу нерадо да прихвате и родитељи и деца. Што је дете мање лакше прихвата наочаре, јер има само један циљ, а то је добар вид. Међутим ситуација постаје знатно сложенија код адолесцената, због утицаја вршњака и другара у школи. Зато је изузетно значајно, где ћете се обратити за помоћ у решавању ових проблема.
Први сусрет са офталмологом је много више од прегледа. Заправо то је један од значајнијих психолошких тренутака како за одрасле, тако и за децу.
Сани Оптик је компанија која се градила и изграђивала пуних 67 година, управо на породичним искуствима многих генерација наших суграђана. Слоган „Здравље са стилом“ заправо јесте решење за све предрасуде, јер добар вид нема алтернативу.
Не само да ћете пронаћи најбоље могуће решење за свој вид уз врхунску услугу и квалитет диоптријских стакала и оквира, већ ћете моћи уз све то да наочаре прихватите као незаобилазан модни детаљ за све прилике. Оквири реномираних светских произвођача, различитог дизајна, облика, боја, усклађени са бојом косе или одеће, могу постати саставни део вашег животног стила. Исто важи и за контактна сочива, која могу бити терапеутска и козметска.
ОЧНА ОРДИНАЦИЈА Сани Оптик нуди комплетне офталмолошке услуге, које реализује применом најсавременијих дијагностичких метода. Прегледе врше лекари специјалисти офталмологије из Шапца и Београда, а они између осталог обухватају:
- одређивање диоптрије
- мерење очног притиска
- преглед предњег и задњег сегмента ока.
Пре неколико година Сани Оптик је покренуо и пројекат „Бесплатне провере вида и слуха“, за који су добили награду Привредне коморе Србије, за друштвено одговорно пословање.
Циљ пројекта бесплатне провере вида је указивање на значај очувања здравља, али и на последице оштећења и губитка вида и слуха. Запослени у Сани Оптик-у пружиће стручне услуге саветовања и информисања о даљим корацима који се морају предузети у случају постојања оштећења.
Брините о свом здрављу и редовно проверавајте вид, јер превентивно деловање је најбитније за очување овог значајног чула.
„Сани оптик“ у Србији и Републици Српској послује у 36 градова, кроз малопродајну мрежу од 49 ценатара за вид и слух. У Шапцу послују два центра за вид и слух. Један је у близини Опште болнице, у улици Војводе Мишића, а други у Господар Јевремовој улици. Први је више базирана на медицински програм и клијенте којима су потребна помагала, а други на премијум брендове диоптријских и наочаре за сунце.

САНИ СЛУХ – ЦЕНТАР ЗА СЛУХ У ШАПЦУ
Борислав Павловић, адвокат у пензији, поделио је своје животно искуство са оштећеним слухом:
„Када разговарам са људима, морам да их гледам у уста. То је изузетно непријатна ситуација, јер нисте сигурни да ли сте некога добро разумели“, казао је Борислав.
Његова супруга Александра била му је подршка. Како је Борислав адвокат у пензији, у време док је још био радно активан, супруга је неретко морала да улази у судницу, како би помогла Бориславу да испрати ток суђења. Али дошло је време када су заједно морали да предузму нешто конкретно. Одлучили су се да посете Сани Оптик, где су добили стручну помоћ и препоруку. Након провере слуха и обављене аудиометрије, Борислав је добио адекватна слушна помагала и од тада се живот у корену мења овом средовечном брачном пару.
„То је изгледало као да сам се поново родио. У почетку сам био јако збуњен, када су звукови почели да навиру. Поново сам чуо куцање старог сата у дневној соби, могао сам напокон да разазнам гласове унучића, а разговори су постали пријатни“, са узбуђењем је причао Борислав.
Да оштећење слуха није хендикеп и да живот може да се нормално одвија, потврдио нам је и Дарко Дробањак, човек модерног доба, чија је природа посла активна комуникација са људима. Пре више од десет година дијагностификован му је специфичан поремећај слуха и код преклапања фреквенција неке гласове није чуо.
„Више немам страх да ли ћу чути свог саговорника. Како сам у Сани Оптик-у добио адекватне слушне апарате и стручне савете како да их правилно употребљавам, без проблема функционишем на послу и у свакодневном животу“.
Оно што је Дарко доживео у Сани Оптик-у, како каже, променило му је живот. Напомиње колико му је било значајно да опише проблем професионалцима за слух, како би у потпуности разумели његове потребне и све тешкоће са којима се суочавао у различитим слушним ситуацијама.
Уз слушни апарат Дарко је успео да поправи говор, јер сада и себе боље чује.
„Живим и радим са много више самопуздања, јер сада знам да постоје професионалци који познају моје потребе и који ће увек решити све проблеме“, закључио је Дарко.
У саставу Сани Оптик-а на истој адреси Војводе Мишића бр.15, поред офталмолошке ординације, постоји и кабинет за слух, опремљен најсавременијом аудиолошком опремом. Здравље нема алтернативу. Чуло вида и слуха је све теже очувати у савременом добу инвазије нових технологија и штетних уређаја. Зато је битно да будете одговорни према себи, да редовно проверавате вид и слух, а Сани Оптик експерти ће увек бити ту за вас.
ПР

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa