Инфо

31. октобар 2019.31. окт 2019.
Град и сећање
63. Октобарски салон у Шапцу

Град и сећање

63. Октобарски салон: „Град и сећање“ биће отворен у четвртак, 31. октобра, у 19 часова у Народном музеју Шабац
Овогодишњи, 63. Октобарски салон трансформисан је у складу са идејом о потреби издвајања одређених феномена у савременој уметности и њиховог дубљег тумачења и анализе, те је Октобарски салон конципиран као селекционисана тематска изложба, уз кустоско руковођење. Кустоси изложбе, историчари уметности Нела Тонковић и Филип Ковачевић, позвали су једанаесторо уметника у чијем досадашњем раду су видљиви одрази теме Салона: „Град и сећање“. Имајући на уму да је Салон основан као изложба шабачких уметника, кустоси су одабрали шесторо уметника чији рад је везан за Шабац и петоро са сцене визуелних уметности у Србији, како би приказали на које све наћине савремена уметност у нашој средини третира тему односа града и сећања. Уметници који ове године учествују на Салону су: уметнички пар diSTRUKTURA, Ивана Ивковић, Милош Јанковић, Горанка Матић, Владимир Миладиновић, Брана Николић, Звонко Петровић, Бојан Радојчић, Иван Станић, Татјана Тодоровић и Саша Ткаченко.
Народни музеј Шабац
ове године први пут учествује у продукцији радова за Октобарски салон, имајући у виду да је његова тема погодна за настанак site specific радова, те су тако Ивана Ивковић, Звонко Петровић, Иван Станић и Саша Ткаченко произвели у потпуности нове радове за ову изложбу.
Такође, ово је прва година сарадње са Колекцијом Октобарског салона Културног центра Београда, захваљујући којој је у селекцију овогодишњег Салона уврштен рад Горанке Матић, који је власништво Колекције ОС.
63. Октобарски салон: „Град и сећање“ биће отворен у четвртак, 31. октобра, у 19 часова у Народном музеју Шабац, а поставка ће бити доступна до 30. новембра.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa