Инфо

31. октобар 2019.31. окт 2019.
Живот и приче
Књижевно вече писаца из Источног Сарајева

Живот и приче

У Културном центру одржано је књижевно вече писаца из Источног Сарајева, Жељка Пржуља и Горана Врачара. Публика је добила прилику да се упозна са њиховим делима и богатим стваралачким опусом, од прозе до поезије. Горан је по вокацији песник, те је публици најпре даровао избор поезије коју је надахнуто говорио, да би касније кроз филм представио свој роман првенац „Седми дан“.
Жељко Пржуљ, писац, песник и новинар, бави се историјским и савременим животним темама у својим књигама. Представио је књиге, „Рука анђела“, историјски роман епских размера о судбини српског живља из Босне, од Сарајевског атентата до формирања прве Југославије и „Сами на свијету“, роман који сведочи о ратном паклу, страдању и јунаштву. Прича о Сарајеву, БИХ и Југославији у последњој деценији двадесетог века.
-Жељко је био учесник рата, изгубио је своје пријатеље и саборце, брата и оца, тако да је ова прича његова, као што је могла бити било чија ко се нашао у вихору рата, али и његовој храбрости да проговори о времену и људима који су заборављени, браниоцима једне улице која је спајала Неџариће са Илиџом и у којој је од 270 погинуо 101 српски ратник – појаснила је Бранка Тодоровић.
Жељко Пржуљ истиче да је много лакше писати романе чија је радња смештена у средњи век, или Први светски рат него о догађајима чији је био учесник.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa