Инфо

7. новембар 2019.7. нов 2019.
Време је за нове одговоре
ГРАДОНАЧЕЛНИК:

Време је за нове одговоре

Обраћајући се присутнима испред споменика жртвама у ратовима од 1912. до 1918. године у порти Саборне цркве, поводом обележавања 101. годишњице ослобођења Шапца у Првом светском рату, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, одајући пошту свима који су животе положили за слободу, истакао је обавезу према свима, а првенствено према младим људима који живе у Шапцу, да покаже да ствари у Србији могу да изгледају другачије и да је ипак могуће да неки од младих људи одлуче да Шабац буде њихово место за живот и за будућност.

- Данас се слобода не осваја оружјем већ мозгом, памећу, учењем, добротом и миром. Ово је град који има православну цркву али на понос свим Шапчанима, има и католичку, јеврејску, исламску. То је велика ствар за један град и зато је он другачији. Велика ствар за град је и то што у њему свако може слободно да каже шта мисли, што може да критикује и говори о свему. Велика је ствар што у овом граду имамо услове да слушамо једни друге, да се суграђани разумеју и почну да мењају своје навике и понашање.

Ако будемо успели да понудимо нове одговоре нашим суграђанима, можда ће заиста одлучити да наставе да живе у свом граду. Да би се то десило, да би одговоре понудили, морамо да водимо рачуна једни о другима. И те различитости међу нама, било верске или политичке, треба да нас зближе у заједничким интересима: да живимо боље, да се лечимо квалитетније, да нам се деца образују како ваља, да имамо слободу и елементарно разумевање за будућност. Ако тога нема, нема перспективе и нико неће хтети да живи, не у Шапцу већ ни у Србији ни целом региону.
Ми имамо нека решења за то, да укључимо грађане како да троше свој новац у граду у ком живе, како да зараде више новца тако што водимо рачуна о привреди и пољопривреди, како да имамо квалитетно грејање и добру локалну услугу, а да не кошта пуно, како да имамо модерну школу у коју деца иду у једну смену, квалитетну социјалну заштиту и бринемо о свакоме ко није успео да се снађе у овом невремену. То су наши одговори и вољни смо да чујемо и ваше.
Морамо почети да разговарамо и не можемо оне који су другачији гледати као непријатеље већ тражити заједничке интересе и начине да их остварујемо. То је рецепт и ја верујем да Шабац, као што је био пример целој Србији по јунаштву, на жалост и по страдању, може да буде пример Србији и по неким новим одговорима. Ја вас позивам да те одговоре заједно дајемо, поручио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa