Инфо

7. новембар 2019.7. нов 2019.
Одговорни према природи и граду
ЈЕСЕЊЕ УРЕЂЕЊЕ ГРАДА

Одговорни према природи и граду

Малишани вртића “Снежана” и “Полетарац”, заједно са радницима “Зеленила”, засадили су цвеће у Великом парку у Шапцу. Реч је о традиционалној акцији коју оргаизује ЈКП “Стари град” Шабац у сарадњи са Предшколском установом “Наше дете”.
Деца се радују сваком изласку у природу, па су последње лепе дане ове јесени заједно са својим васпитачима, искористили за дружење у Великом парку и учешћу у традиционалној акцији садње цвећа, коју организује ЈКП “Стари град”
- Екипе Градског зеленила, ангажоване су на припреми и садњи цвећа на површини од око 1.700 метара квадратних, са циљем да Шабац буде што лепши и ове јесени. Срећни смо што нам у томе помажу најмлађи суграђани. Цвеће, лепо време и младост, нема ништа лепше од тога – истакао је Војислав Стојчић, шеф Сектора градског зеленила ЈКП "Стари град” Шабац.
У оквиру јесењег уређења града, ради се на пословима орезивања стабала, грабуљању, сакупљању лишћа и редовним активностима уклањања отпадака. Јесењи засад биће распоређен по парковима, кружним токовима, главној улици, централном градском тргу и на простру прилаза граду. Саде се четири врсте цвећа: виола познатија као дан и ноћ, шебој, споменак и красуљак. Сав цветни материјал произведен је у расаднику ЈКП “Стари град” Шабац.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa