Инфо

7. новембар 2019.7. нов 2019.
Успех за ризницу шабачког спорта
Пријем за освајаче медаља на Светском шотокан првенству

Успех за ризницу шабачког спорта

Шест учесника - четири светска одличја. Конкуренција све јача. Борба против велесила. Шабац град клубова са традицијом трајања и успеха
Шабачки „одликаши“ светског нивоа, шотокан каратисти, који су освојили четири медаље на Светском првенству и Кохаи купу у Чешкој допринели су освајању екипног петог места Србије на том такмичењу, а по повратку кући, уприличен им је пријем у Градској кући. Сви освајачи медаља су чланови Шотокан карате клуба „Шабац – Фуђими“.
-До титуле сам имала 12 борби, изузетно је било тешко. Послушала сам савете да се сконцентришем на свој наступ, није било притиска и то је на крају донело титулу – рекла је нова светска шампионка Анђела Ружичић.
Уз Анђелу, шампионку у катама, медаље бронзаног сјаја заслужили су Ана Бојић у борбама појединачно и екипно, односно Вељко Миловановић у катама.
-На сваком Светском шампионату конкуренција је све јача, сада је било 150 најбољих светских каратиста. У нашем окружењу су и две шотокан велесиле, Румунија и Бугарска, где држава улаже велика средства у овај спорт. Ипак, ми из године у годину, као држава опстајемо у врху, а ове четири медаље су још један доказ значаја шабачког шотокан каратеа за српски и интернационални карате. Захвални смо Граду на помоћи и обећавам да ћемо се трудити да највећу захвалност искажемо на борилишту и победничком постољу, као и до сада – рекао је тренер клуба „Шабац – Фуђими“ и тренер у репрезентрацији Србије Дејан Дашић.
Шабац је град спорта, то није реченица коју треба доказивати, већ закључак када се погледају јасни нумерички подаци о оствареним резултатима и конкуренцији у којој су постигнути, сматра председник Скупштине града Немања Пајић.
-Задовољство је угостити, поздравити и честитати младим особама на успеху. Увек наглашавам да је тешко бити формалан са спортистима, јер код нас постоји такав континуитет спортских достигнућа, да су они редовни гости Градске куће. Мислим да је на понос града чињеница да имамо велики број клубова са традицијом и врхунским резултатима и да млади, при избору спорта, имају најширу лепезу могућности у свом граду, не само да тренирају, већ и да се спортски развијају са успешним стручњацима. Могу само да пожелим да остану добри спортисти, али буду и добри ђаци и добри људи, комплетне личности и то је најважније – истакао је Пајић.
На Шампионату у Чешкој, клуб „Шабац – Фуђими“ и град Шабац репрезентовали су још: Живко Миловановић, Вук Андрић и Сара Стошић. Иако нису стигли до одличја, тренер Дашић је нагласио да је више него задовољан и њиховим наступом.

Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa