Инфо

7. новембар 2019.7. нов 2019.
ОБУЧЕНА ЈЕДИНИЦА ЗА ЗАШТИТУ ОД ПОЖАРА

Појачање цивилне заштите

Прошле седмице у Центру за стручно усавршавање одржана је петодневна обука Специјализованих јединица цивилне заштите – вода за заштиту од пожара, коју је организовало Одељење за ванредне ситуације Шабац. Јединицу чини 28 чланова који су на крају обуке положили тест и добили сертификат.
-Позвани смо од стране Сектора за ванредне ситуације. Одазвали смо се и све је добро прошло. Успешно смо завршили обуку и стекли нова знања из противпожарне заштите, каже Живко Мушицки, један од полазника који су успешно завршили обуку.
Припадници Ватрогасно спасилачке јединице на Летњиковац су довезли ватрогасна возила на којима је вршен један део практичне обуке. Поред тога, организован је и теоријски део.
-Полазници обуке су углавном војни рок служили у службама за противпожарну заштиту, тако да су сада само усавршили знање које су имали. Сви су положили тест. Припадници Ватрогасно спасилачке јединице су нам били на услузи и на њиховим возилима је рађена обука, навео је Златко Јовановић, командир јединице.
Полазници су се упознали са системом заштите и спасавања, првом помоћи, превентивним мерама заштите од пожара, гашењем пожара и спасавањем у виду практичне наставе.
-Полазници су успешно прошли све потешкоће и задатке стављене пред њих и по полагању теста добили су сертификате. По уверавању предавача, у свим сегментима обуке су били одлични. Овај вод представља значајно појачање Јединице за ванредне ситуације, рекао је начелник Мачванског управног округа Владан Красавац који је испратио и почетак и крај обуке.
Ова Јединица цивилне заштите представља резерву Ватрогасно спасилачкој јединици. Биће позвани у помоћ у случају да дође до већег пожара на отвореном, када не би било довољно професионалних ватрогасаца.
Заједно са овом јединицом Окружни штаб за ванредне ситуације има три јединице обучене и оспособљене за заштиту и спасавање.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa