Инфо

7. новембар 2019.7. нов 2019.
БОРБА ЗА ПОВРАТАК
ВАТЕРПОЛО: РЕГИОНАЛНА А1 ЛИГА

БОРБА ЗА ПОВРАТАК

Пре свега, надамо се да је, док ово читате, ШАБАЦ и четврту узастопну сезону обезбедио своје место на финалном турниру Купа Србије. Синоћ је гостовала БАЊИЦА, по свим параметрима екипа која не би смела да зада веће проблеме Шапчанима, но неуспешан низ уме да пољуља самопоуздање, скрати руку, успори покрет, „засече“ завеслај, а то све има последице на игру Синоћни дуел, уз такмичарски значај, био је и велики психолошки испит за млад тим, великих амбиција.
Лоше издање Шапчана у Будви однело је и последње реалне шансе за пласман међу пет најбољих екипа и принудно отворила нове перспективе. Утакмице које следе не губе на значају резултатском, шта више, сваки бод је битан како би што пре ШАБАЦ обезбедио свој статус у А1 лиги и наредне сезоне.
Током претходних сезона ШАБАЦ и Ц. ЗВЕЗДА развили су један посебан ривалитет и успоставили посебну драж ових мечева. Финале плеј офа биће вечно упамћено, две екипе ту желе да буду и наредног пролећа, али пре тога са једнаким императивом улазе у наредни меч. Најбољи стрелци својих екипа, као и претходне сезоне су Марко Јанковић и Душан Васић, само су сада заменили капице. Звезду би победа знатно приближила петој позицији, а которски Приморац ће бити велики навијач Шапчана наредног викенда, 16/17. новембра.
Дерби против београдских „црвено-белих“ биће и последњи меч у региопналној лиги за Шапчане у овој календарској години. Уколико су победили Бањицу, обавезе неће бити завршене за ову годину, јер крајем новембра следи финални турнир Купа, где ШАБАЦ брани титулу. Полуфинале и финале су заказани за 30. новембар, односно 1. децембар. У осталим мечевима играли су: Партизан – Нови Београд; Ц. Звезда – Војводина и Раднички (КГ) – Наис. Реално је да су сви домаћини обезбедили места на Ф4, али не буде увек тако, често није.
У наредној години, овдашњи ватерполисти ће најпре завршити први део А1 лиге гостовањем у Херцег Новом, а потом, према тренутном стању, следи још четири меча у овом такмичењу: Будва и Партизан у Шапцу, односно гостовања у Сплиту (Морнару) и у Котору или Београду (Приморцу или Ц. Звезди). Биће то борба за бодове, али и домаћу Супер лигу, где такође „чивијаши“ чувају пехар.

Пропозиције
По завршетку деветог кола Регионалне А1 лиге (1. фебруар 2020) првих пет екипа на табели игра међусобно по једнокружном бод систему, исто као и преосталих пет. Домаћини су оне екипе које су биле гости у првом делу. Прве четири екипе из прве групе учествују на финалном турниру, док најслабија екипа из друге групе испада директно у А2, а претпоследња игра бараж против другопласиране из А2 лиге. Бодови се, наравно, преносе.


БУДВА – ШАБАЦ 12:6 (5:1, 3:2, 2:1, 2:2)
Будва. Гледалаца: 200. Судије: Обрадовић (ЦГ) и Голијанин (СРБ). Искључења: Будва 10; Шабац 9. Петерци: Будва 2 (2).
БУДВА: Лазовић (11 одбрана), Петровски 2, С. Ћетковић 5 (1), Ковачевић 1, Кликовац 1, Драговић, Ивовић, Вукмировић, Ивановић, Милорадовић 1 (1), П. Ћетковић 2, Франета 2, Мандић, Кораћ.
ШАБАЦ: Филиповић (8 одбрана), Ераковић, Марковић 2, Репановић, Рамирез, Васић 1, Рогач, Гомеш, Васовић, Вучинић, Матковић 2, Велкић, Вукадиновић, Радуловић 1.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa