Инфо

14. новембар 2019.14. нов 2019.
„Зеленовићу, завршићеш у Дрини“
МИША ВАЦИЋ ОТВОРИО СТРАНАЧКЕ ПРОСТОРИЈЕ У НАШЕМ ГРАДУ И НАЈОЗБИЉНИЈЕ ПРЕТИО ГРАДОНАЧЕЛНИКУ ШАПЦА

„Зеленовићу, завршићеш у Дрини“

Користећи језив говор мржње, Вацић је Зеленовићу поручио да ће попут Аустроугара да заврши у Дрини, а затим и да ће у Шапцу направити затвор како би Зеленовић у њему био изложен и пљуван сваког дана. Као што су некада Шешељ и Вучић служили Милошевићу, као страшила за пристојан свет и међународну заједницу, данас такву улогу за Вучићеве потребе има Миша Вацић
Председник Српске деснице Миша Вацић присуствовао је отварању просторија своје странке у Шапцу. Уз ватромет и повике да је дошао „да сруши Зеленовића“, Вацић је још једном, користећи језив говор мржње, привукао пажњу јавности на себе. Можда је, захваљујући оваквим наступима успео да медијску пажњу скрене са великих афера које озбиљно дрмају нашу државу.
Вацић је рекао да ће Српска десница срушити Небојшу Зеленовића на предстојећим изборима, као и да ће чланови деснице из целе Србије доћи да у томе помогну. Он је поручио градоначелнику Шапца и његовим сарадницима да ће као Аустроугари завршити у Дрини, да се пакује, јер ће бити протеран у затвор, а потом додао да ће се у Шапцу направити затвор како би Зеленовић у њему био изложен и пљуван сваког дана. Вацић је током свог говора спомињао и "издајничке медије", Н1, Време, Данас и Блиц.
- Е, па Зеленовићу ево ме у Шапцу, твоме Шапцу - обратио се Вацић, ударајући рукама и флашом о сто, градоначелнику Шапца.
- Срушили смо Аустроугарско царство. Овде у Шапцу су се сконцентрисале снаге да им задамо завршни ударац, да их гурнемо низ Цер у српску Дрину и подавимо. Е тако ћемо и са Зеленовићем и његовим криминалцима. Зеленовићу, пакуј се, дошао сам да те протерам са Шапчанима у затвор у Сремску Митровицу... Ма, направићемо у Шапцу затвор један, да га изложимо, да га гледамо, да га пљуном сваки дан за дан који смо провели пљашкајући нас. Из свих градова у којима постоји Српска десница доћи ће најзајебанији људи да стану иза нас, а видим и ви сте зајебани, и да му кажемо: “Доста Зеленовићу, Шабац ће да буде слободан, казао је лидер Српске деснице.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић овакав наступ и изречене претње Мише Вацића нису ни изненадили, нити уплашиле.
- Као што су некада Шешељ и Вучић служили Милошевићу, као страшила за пристојан свет и међународну заједницу, данас такву улогу за Вучићеве потребе има Миша Вацић. Тај човек уз помоћ и техничку подршку Српске напредне странке путује по Србији и псује, прети и вређа мирне грађане са једним циљем и једном поруком: ”ако нећете Вучића - ово ће вам бити власт. Он је заправо вођа парамилитарне фракције СНС - рекао је Зеленовић.
Према његовим речима, Вацићев боравак у Шапцу изазвао узнемирење јавности и грађана који су "навикли на миран живот у коме се људи међусобно уважавају".
- Шабац је космополитски, европски град који свакога дочекује раширених руку и отвореног срца. То се односи на све људе, укључујући чак и оне које Вучић годинама шаље у Шабац покушавајући да нелегалним средствима сруши демократску власт - нагласио је Зеленовић.
Он је додао да ипак постоје границе толеранције и поручио да екстремизам и насиље у Шапцу неће проћи.
- Миша Вацић је само део Вучићевог путујућег циркуса у којем нови артиста има одређену сврху. Не плашим се, и сигуран сам да се ни грађани Шапца не плаше Мише Вацића. Хоћу да поручим грађанима да могу да буду спокојни, мирни. Ово су ствари са којима смо се суочавали и раније. Оно што мислим да је одговор на овај политички циркус је рад, нормалност, пристојност, и то је оно што ми радимо већ неколико година.

Очекујем одговор институција
- Очекујем да свој посао ураде полиција и Тужилаштво. Никада се нисам мешао у рад било које институције, оне треба да раде свој посао. Видећемо ко ће шта да уради, али до тада све ово не треба да нас брине, нити треба да нас замајава и то је моја најважнија порука. Немамо чега да се плашимо, ово је слободарски град. Овде живе поносни људи, овде се живи и размишља слободно. Када нормализујем,о живот на целој територији Србије, Вучић и његови циркузанти никоме више неће бити занимљиви - додао је Зеленовић.


Чувао Младића, сада Вацића
Занимљиво је да су просторије Српске деснице у Шапцу оне исте у Краљице Марије које је до пре неколико дана користила Српска напредна странка у Шапцу, што у многоме поткрепљује тезу о томе да је Српска десница издвојено одељење СНС. У пратњи Мише Вацића, односно у обезбеђењу, налазио се Бранислав пухало који је десет година 24 сата дневно био у обезбеђењу некадашњег ратног команданта Републике Српке Ратка Младића. Вацић је само дан касније сличне претње поновио и у Панчеву, упутивши их народној посланици Мариники Тепић.

Н. К.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa