Инфо

14. новембар 2019.14. нов 2019.
Све већа подршка отвореном базену
ПРЕДАТИ НОВИ ПРЕДЛОЗИ ЗА НЕПОСРЕДНО ИЗЈАШЊАВАЊЕ

Све већа подршка отвореном базену

Током претходне недеље на шалтер Градске управе стигло је још пет предлога за изградњу отвореног базена у Шапцу. Групе грађана из месних заједница Камењак, Јевремова, Доњи шор, Баир и Жика Поповић подржале су ову иницијативу.
-Отворени базен је неопходан за град Шабац, како за омладину тако и за старије посетиоце због рекреације и бољег живота. Позивам све месне заједнице и градске и сеоске да се придруже нашој иницијативи за изградњу базена, изјавио је Александар Рашковић, представник групе грађана из МЗ Камењак.
Заједнички став је да постојећи базен више није довољан да задовољи потребе деце која тренирају, ватерполиста и грађана који желе да на пливање долазе рекреативно.
-Потребе људи превазилазе постојећи базен. Велики је број корисника, деце која ,тренирају, те сматрамо да би један велики олимпијски базен допринео квалитету живота грађана у Шапцу. Светска искуства показују да тамо где је велики број базена боље је опште здравствено стање људи. Због бољег и физичког и стања духа мислимо да је један такав базен преко потребан овом граду, рекао је Жељко Новаковић, представник групе грађана из МЗ Јевремова.
Весна Ђаковић, становник МЗ Доњи шор захвалила се свим мештанима ове МЗ који су подржали иницијативу. Сматра да је отворени базен потребан како због деце, тако и због свих осталих грађана.
-Родитељи деце која тренирају на базену нас подржавају. Треба да старамо нове шампионе, истакла је Весна Ђаковић.
Грађани ће о предлозима гласати на непосредном изјашњавању почетком децембра, када ће моћи да одлуче како ће се утрошити новац од пореза на имовину.
-Постојећи базен ради максимумом капацитета. Постоји потреба и у спортском смислу за отвореним олимпијским базеном да би у догледно време могли и даље децу да усмеравамо ка пливачком и ватерполо спорту, али и како би грађани могли време лети да проводе у Шапцу на отвореном базену уместо да иду у околна места, рекао је Срђан Којадиновић из МЗ Баир.
Никола Цар, ватерполиста, истиче да је за град изузетно значајно да поред затвореног има и отворени базен. Каже да су и мештани у његовој МЗ Жика Поповић са којима је разговарао одушевљени том идејом.
-Знатно би се повећао број људи који би долазили да се купају, рекреирају и уживају у чарима базена. Наишли смо на веома позитивне рецензије за затворени базен и на одушевљене што постоји жеља да се направи и отворени базен, навео је Никола Цар приликом предаје предлога испред групе грађана МЗ Жика Поповић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa