Инфо

14. новембар 2019.14. нов 2019.
Златно доба образовања
СВЕЧАНО ОТВОРЕНА РЕКОНСТРУИСАНА ШКОЛА У ЉУТИЦАМА

Златно доба образовања

На Дан просветних радника у Љутицама је свечано отворена комплетно реновирана четвороразредна школа. Вредност ових радова и изградње школског терена била је око 12 милиона динара. Основци из овог коцељевачког села, који су школску годину започели у Доњем Црниљеву, вратили су се у своју школу.

Први пут у клупу у Љутицама села је Маша Петровић, љутички ђак првак. За њу, као и за старије другаре, школа је много лепа.
–Школа је сада много лепша него пре. Највише ми се допао терен али је и школа веома лепа. Све је сређено. Ја сам и до сада био одличан ђак али сада имамо услове да будемо још бољи ђаци- каже Урош Павловић из четвртог разреда.
Његова годину дана млађа другарица Нађа Михаиловић није крила задовољство због прилике да иде у нову, реновирану школу. Она је подсетила да су у старој тоалети били у веома лошем стању као и зграда школе у којој је било влаге.

Објекат у Љутицама један је од четири колико ће их укупно бити реконструисано у текућој школској години уз изградњу и две фискултурне сале. Директорка Основне школе Мића Станојловић Соња Поповић изразила је захвалност руководству општине Коцељева и поручила да је дубоко убеђена да ће ова установа и локална самоуправа и у наредном периоду пружати међусобну подршку.
– Дан просветних радника а посебно је велики дан за школство Општине Коцељева. Част нам је да баш на овај дан отворимо прву у низу школа које се реновирају ове школске године. Кроз историју су само велики људи градили и отварали школе. Када кажем велики људи мислим на њихове високе моралне и етичке квалитете и њихов визионарски дух. Такав човек је овде, народни посланик Верољуб Матић. Захваљујући његовом огромном ангажовању и политици коју врло успешно води заједно са председником општине Душаном Илинчићем, ово заиста јесте златно доба општине, а посебно златно доба образовања у Коцељеви. Наши ученици ће имати исте или боље услове од деце у градским срединама. Дубоко верујем да ћемо и у будућности једни другима бити подршка- изјавила је Поповић.
У свом обраћању председник општине Коцељева Душан Илинчић подсетио је окупљене да реновирана школа није дошла сама од себе.
–Ради се колико је то могуће, па и више од тога што су била наша очекивања, а претпостављам и свих вас. Ова школа реновирана је због народа који живи овде. Да се створе што бољи и квалитетнији амбијентални услови за свако дете. Сви ови услови створени су заслугом вашег земљака који је дошао да заједно са вама, Љутичанима, подели радост и да вам честита на новој школи коју сте заједно са њим направили тако што сте му дали добар изборни резултат а он га на адекватан начин враћа не само кроз школу, већ и кроз пут, струју и помоћ у сваком сегменту- закључио је Илинчић.
Окупљеним гостима, ђацима, просветним радницима и мештанима обратио се и народни посланик Верољуб Матић, некадашњи ђак ове школе који је, између осталог, евоцирао успомене из тог периода. Он је поручио да му је драго што деца из Љутица и околине имају комодитет у реновираној школи.
–У овој школи, од времена када сам ја био у њој, само су зидови остали. Ово је друга, озбиљнија реконструкција школе. Захвалан сам онима који су допринели да се ово уради, који су определили средства. Мислим на државу Србију, на извођача радова који је ово урадио доста квалитетно. Суштина је да имамо што више деце која ће да користе ову школу- рекао је Матић и додао да мештани коцељевачке општине живе у лепој средини која добро напредује, у којој се отварају нова радна места, стварају бољи услови за останак и опстанак и у сеоским подручјима.
В.Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa