Инфо

14. новембар 2019.14. нов 2019.
Дуги низ карате подвига
Пријем за фудокан шампионе

Дуги низ карате подвига

Шапчани освојили 20 светских одличја. Покретачка снага фудокан каратеа Србије. Којић доказ да не постоје године у којима нема бављења спортом. Репрезенти града на најлепши начин
-Тешко, никада јаче такмичење, готово 2.000 бораца из 43 државе, али упркос конкуренцији, ми смо остварили невероватне резултате, те не могу рећи да сам задовољан, већ поносан на моје борце. Освајамо медаље у свим категоријама, појединачно, екипно и Шабац је један од градова окосница фудокан репрезентације Србије. У нашем спорту су јаки Румуни, Пољаци, Руси, државе веће од нас, са неупоредивим улагањима у карате, а и у њиховој конкуренцији успевамо да опстанемо у врху. Сада је Србија била екипно трећа - рекао је о новом великом постигнућу шабачког каратеа тренер клуба "Каишин" и селектор у фудокан репрезентацији Саша Ковачевић на пријему у Градској кући.
Посета Градској кући за изабранике селектора Ковачевића била је „планирана“, јер су се одазвали позиву председника Скупштине града Шапца Немање Пајића који је одлучио да на овај, већ традиционални начин, укаже поштовање према врхунским резултатима које су шабачки каратисти постигли недавно на Светском шампионату у овој верзији каратеа. Шабачки борци, чланови два овдашња клуба „Каишин“ и „Соко“, освојили су чак 20 медаља.
Били су Шапчани најбољи, најуспешнији, импресионирали посетиоце, а једини примат који су изгубили био је онај да доводе најстаријег такмичара.
-До овог првенства сам био најстарији учесник, сада се појавио колега из Немачке, старији од мене. Он и ја смо доказ да спортом можете да се бавите читав живот, само уколико правилно дозирате, планирате и тренинге радите у складу са својим могућностима и годинама. Част ми је што сам међу овим шампионима, ја као неко пет, у једном случају и десет пута старији од њих - рекао је тренер и члан клуба "Соко" Томислав Којић, професор каратеа, утемељивач овог спорта у Шапцу и човек који је у Штутгарту освојио четири медаље, три златне и једну сребрну.
Карате, у многим својим верзијама, има, не само представнике у Шапцу, већ успешне клубове који стварају шампионе на интернационалном нивоу. Он нису одлични спортисти, већ истински репрезенти државе и града у сваком сегменту, уверен је Немања Пајић.
-Врхунски резултати наших спортиста, млађих и старијих су за понос свих нас. Драго ми је што на прави начин репрезентујете свој клуб, град и државу и што сте и ви показали како је Шабац извор успеха за српски спорт. Желим вам да вас прати срећа, да вас заобиђу повреде и да имате још успеха у спорту, али да се остварите и као људи, будете срећни. Труд и рад увек дају резултате, то ви знате, показали сте другима и само наставите – поручио је домаћин пријема гостима.
Појединачно: Томислав Којић заслужио је три златне и једну сребрну медаљу, Филип Товиловић је освојио две златне медаље, Ана Пајић једну златну и једну бронзану, Данијел Јовановић, злато и сребро, Младен Севић злато и бронзу, Сандра Ковачевић злато, Милица Омеровић сребро и бронзу исто као и Милан Грујичић. Ана Којић је друга, док је Михаило Радовановић трећи.

Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa