Инфо

14. новембар 2019.14. нов 2019.
У БЕОГРАДУ КОНФЕРЕНЦИЈА О БЕЗБЕДНОСТИ ДЕЦЕ НА ИНТЕРНЕТУ

Један од највећих изазова

На Међународни дан детета, у среду 20. новембра у Привредној комори Србије, у Великој сали на Теразијама, одржаће се конференција о безбедности деце на интернету. Конференција је замишљена као сусрет и излагања најеминентнијих стручњака који могу пружити одговоре на питања која се тичу безбедности деце и младих на интернету. Учесници конференције су представници Министарства унутрашњих послова, Министарства просвете, Министарства за телекомуникације, УНИЦЕФа, дечији психолог и педагог, стручњаци за информациону безбедности.
Током два панела, у трајању од по један сат и 15 минута, учесници ће покушати да дају одговоре на питања шта раде деца на интернету и које опасности вребају из виртуелног простора.
Организатор конференције је Катарина Јонев, вишегодишњи едукатор на тему безбедности деце и младих на интернету. Током конференције ће бити одржана и промоција књиге ,,Безбедност деце на интернету – водич за родитеље’’.
- Циљ конференције је промовисање културе понашања на друштвеним мрежама и безбедности деце на интернету. Заштита деце и младих на интернету једно је од највећих изазова безбедности, како на глобалном нивоу, тако и у Србији. Идеја за организовање конференције ,,Безбедност деце на интернету’’ је настала као објективана потреба друштва да заштитимо децу на интернету и проширимо свест о значају проблема који се тиче безбедности најмлађих у Републици Србији. Нужно је радити на развијању свести друштва у целини о негативним последицама злоупотребе дигиталних медија и пружити информације о позитивним и негативним аспектима коришћења интернета, потенцијалним ризицима и начинима безбедног коришћења дигиталних медија– рекла је Катарина Јонев.
м.м.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa