Инфо

14. новембар 2019.14. нов 2019.
ИСПИТ ЗА ДАЉЕ
ВАТЕРПОЛО: РЕГИОНАЛНА А1 ЛИГА

ИСПИТ ЗА ДАЉЕ

Победа би потпуно вратила стабилност. Резултатски меч ривалима значајан из различитиг разлога. Други овосезонски дуел ових ривала
Шансе за пласман у плеј оф су само теоретске, Звездине реалније, али успех у овој утакмици једнако је важан за оба тима, не само због планова на регионалном нивоу, него и због предстојећих изазова на домаћој сцени.
Победа Шачана могла би потпуно да преокрене сезону овдашњег клуба. Наговестила би бег од „драме“ за опстанак, био би савладан највећи ривал на домаћој сцени, што би била велика увертира пред финални турнир Купа и додатни притисак на Београђане који још не заборављају пораз у финалу плеј офа.
ЗВЕЗДА има, без премца, највећи буџет у ватерполо Србији, располаже највећим квантитетом играча и са много искусних репрезентативаца неколико држава има састав којем ће све осим титуле у Србији бити неуспех. Тренира их човек који је освајао титуле шампиона Европе и као играч и као тренер, Игор Милановић. Најбољи стрелац је доскорашњи играч Шапца Марко Јанковић. У саставу су Танкосић и Шулц, играчи који су и претходне сезоне играли на истом месту, потом један од најбољих играча претходне сезоне, репрезентативац Црне Горе Аџић, односно Касум, двојац који је стигао из Партизана, одличан стрелац, Рус, Иван Гусаров, Рађен. На голу је репрезентатовац Русије Иванов. Није бриљирала Звезда ове сезоне, срећно и незаслужено је освојила бод против Партизана у првом колу, није парирала великој четворци, али је позицију број пет обезбедила победама у Котору и Будви. С обзиром на распоред Звезда има велике шансе за пласман у бољу групу, чак и у случају пораза у Шапцу, јер Приморац игра против Јадрана и у Загребу, где су шансе за успех минималне. Ипак, стало је Звезди да победи како би оправдала улогу првог фаворита за домаћи пехар.
ШАБАЦ је прекинуо лош низ победом у Купу, а дерби са Звездом је прво „опипавање“ ситуације на нивоу Србије. У квалификацијама за Лигу шампиона Звезда јесте славила летос, али је то био меч који је решила једна лопта, разлике у квалитету није било. Јесте у лошијој форми него ривал, али екипи Шапца не недостаје квалитет. Једини велико одлазак из Звезде био је ВАСИЋ, сада играч Шапца. Радуловић повећава голгетерски учинак, у Рогачу противник може видети играча који им је однео титулу у јуну. За Вучинића, Марковића, Репановића, било би места у сваком тиму у Србији. Велкић и Рамирез већ поседују искуство да наметну своју игру чуварима.
У петак нас очекује велики дерби, дерби у најави и надамо се у базену, уколико оба тима буду на нивоу дербија. Испуњене трибине ће све то улепшати. Регионална лига ће бити настављена тек у фебруару, а Куп је за две недеље, није свеједно да ли се тамо одлази после побед или пораза.

ШАБАЦ – БАЊИЦА 19:6 (4:2, 4:1, 8:2, 3:1)
Градски базен. Гледалаца: 600. Судије: Виријевић (Зрењанин) и Киш (Нови Сад). Искључења: Шабац 17; Бањица 11. Петерци: Шабац 2(1); Бањица 3 (3).
ШАБАЦ: Филиповић, Ераковић 1 (1), Марковић 2, Репановић, Рамирез 2, Васић 4, Рогач, Тонковић, Васовић, Вучинић 2, Матковић 3, Велкић 4, Гавриловић, Радуловић 1.
БАЊИЦА: Илић, А. Шофранац, Живојиновић, Којић, Л. Шофранац, Васић, Бућан 4 (3), Арсин, Божовић, Цветковић, Крстић 1, Гак, Глушац, Димитријевић.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa