Инфо

14. новембар 2019.14. нов 2019.
ГДЕ ПРОНАЋИ НАДУ?
ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ

ГДЕ ПРОНАЋИ НАДУ?

Само четири бода из 16 кола, бараж далеко седам бодова. Кључне утакмице са тренутним саставом. Традиција не обећава
Од осамостаљивања Србије, само су ЗЕМУН и ЧУКАРИЧКИ били у ситуацији да после 16 кола немају ниједну победу. Земунци су у сезони 2006/07. имали свега три бода, док је у сезони 10/11. Чукарички имао четири бода по одиграном 16. Колу. Оба тима су на крају тих сезона морали у нижи ранг, те гледано тако, опстанак МАЧВЕ био би истинско чудо, из ове перспективе. Још веће чудо од победе над традицијом и математиком, биће уопште сачувана реална нада у спас на крају календарске године.
Промене у играчком кадру су неопходне, хитно, али то не може пре јануара. Одбрана је устројена, делује сигурно, поуздано, али то нема значај када је неефикасност оволико изражена. Против неких екипа је тешко створити прилику, а када се укаже, мора се користити. МАЧВА то не успева. Не може нико ни на јануар гледати као месец спаса, јер су финансије ограничавајући фактор код нових имена, а и да је ту ситуација боља, до прелазног рока ваља одиграти још пуних пет рунди, а на списку ривала су они против којих клуб мора освојити бодове да би остао у трци. ИНЂИЈА на страни, РАД у Шапцу и ЈАВОР у Шапцу, уз Партизан и Напредак, где реално шансе нису велике, су императиви како би имало смисла трагати кроз месец и по дана.
Нема замерки на труд и залагање играча у „црвено-црном“, али безидејност пред голом, непрецизност у изгледним ситуацијама стају „прескупо“ у Супер лиги. Најбољи стрелац Мачве ове сезоне је Адамовић са два гола. Од шпицева, Ашћерић један погодак и то је то.
Нема идеалније прилике за „освежење“ од Инђије, тима који је у серији до 11 узастопних пораза! Свакако је то прва „квалификациона“ утакмица, јер поражени, реално, нема чему да се нада у остатку сезоне, иако је до краја пуних 20 такмичарских кола.

[
b]МАЧВА – ВОЈВОДИНА 0:1 (0:1)
Стадион Мачве. Гледалаца: 2.000. Главни судија: Јован Шегрт (Београд); помоћници: Ристић и Ђурђевић (оба Београд). СТРЕЛАЦ: Матић у 7. минуту (Војводина). ЖУТИ КАРТОНИ: Ивић и М. Јеремић (Мачва); Деветак, Бојић, Топић, Веселиновић (Војводина).
МАЧВА: Пулетић, Пејовић, Тошић (Стевановић), Ивић, Јовановић, Јевтић, Марковић, Мијаиловић, Маринковић (М. Јеремић), Милосављевић, Шушњар (Божић).
ВОЈВОДИНА: Роцков, Деветак, Сенићанин, Топић, Дринчић, Бојић, Гемовић (Ђуричин), Стојковић, Веселиновић, Езе (Нешковић), Матић (Зукић).
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa