Инфо

21. новембар 2019.21. нов 2019.
Згоде и незгоде из живота Тамнаве
ВЕЧЕ АФОРИЗАМА, ХУМОРА И НАРОДНОГ СТВАРАЛАШТВА

Згоде и незгоде из живота Тамнаве

Осим домаћина вечери Верољуба Бабића, Миленка Марковића и Драгана Ђермановића Ђела, публику су засмејавали и гости са Уба, Радован Пулетић из Установе за културу и Милан Миловановић, оснивач првог приватног гласила у Србији “Глас Тамнаве”
У петак је у амфитеатру Средње школе у Коцељеви, у оквиру програма обележавања 180 година постојања општине Коцељева, одржано је вече афоризама, хумора и народног стваралаштва. Овај догађај организовали су локални медији, “Коцељевачке новости” и “Радио 5”.
Казивање афоризама и стихова песника аматера, препричавање анегдота из тамнавског краја, згода и незгода у протеклим деценијама, обележили су ово вече на чијем почетку су присутни имали прилику да чују сведочење једног становника Коцељеве о овој вароши и њеним житељима пре Другог светског рата сачуваног у тексту локалног листа.
Осим домаћина вечери Верољуба Бабића, Миленка Марковића и Драгана Ђермановића Ђела, публику су засмејавали и гости са Уба, Радован Пулетић из Установе за културу и Милан Миловановић, оснивач првог приватног гласила у Србији “Глас Тамнаве”.
Првобитно је било планирано да овај догађај буде “обојен” искључиво афоризмима. Међутим, један од организатора сматрао је да садржај треба обогатити.
–Сматрао сам да вече треба проширити и на оригиналан хумор из народа, на анегдоте из коцељевачких фирми, са улица, пијаце, кафана. На згоде и незгоде из живота Тамнаве. Била је ово прилика да се публика забави на једна другачији начин од оног већ виђеног. Коцељева заслужује бар два културна дешавања месечно и мислим да за тиме има потребе- изјавио је Верољуб Бабић, члан тима за обележавање јубилеја, власник и уредник “Коцељевачких новости”.
Можда ће прошлонедељни догађај постати увертира за једно традиционално вече смеха.
В. Б.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa