Инфо

21. новембар 2019.21. нов 2019.
Експресија и импресија цртежа
Поставка у Културном центру

Експресија и импресија цртежа

Поставка је свеобухватан приказ стваралаштва аутора, савременог цртежа, али и резултат дугогодишњег рада Веселина Рајовића. Изложба се може сагледати из перспективе једног цртежа великог формата, или мањих појединачних
Веселин Рајовић дипломирао је на Академији уметности у Приштини 1984. године код професора Муслима Муслићија, одсек сликарство. Излагао слике и цртеже на 39 самосталних изложби у земљи и иностранству. Учествовао на више од 200 колективних изложби. За свој стваралачки рад награђиван више пута. Ради као редовни професор на Факултету уметности у Приштини.
Самосталном изложбом цртежа у Културном центру први пут излаже у Шапцу.
-Желим да моја дела говоре за себе, оставе утисак на посматрача који ће након „сусрета“ са уметношћу коју стварам донети одређени суд или став. Код гестуалног сликарства, посебно цртежа кључан је моменат реакције публике – наводи аутор поставке, академски сликр и професор Веселин Рајовић.
Директорка Културног центра Соња Петровић Јагић истиче да је цртеж једна од најзахтевнијих ликовних техника, а да се кроз рад професора Рајовића може уочити актуелност садашњег тренутка. Наизглед једноставни радови крију дубоко стваралачко промишљање света и уметности.
-Задовољство ми је што излагачку сезону самосталних изложби завршавамо са уметником широког спектра интересовања и образовања, као што је господин Веселин Рајовић. Сматрам да је ово свеобухватан приказ његовог стваралаштва, савременог цртежа, али и резултат дугогодишњег рада. Поставку можемо сагледати из перспективе једног цртежа великог формата или мањих појединачних – појаснила је директорка Културног центра Соња Петровић Јагић.
Изложбу цртежа Веселина Рајовића Шапчани могу погледати све до 25. новембра у галерији Културног центра.

М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa