Инфо

21. новембар 2019.21. нов 2019.
Заједно радимо и напредујемо
АМБАСАДОР ИТАЛИЈЕ У ВЛАДИМИРЦИМА

Заједно радимо и напредујемо

“Захваљујући овим предузећима Италија шаље јасну и јаку поруку Србији – овде смо заједно са вама да радимо и заједно напредујемо и остаћемо са вама посвећени тим циљевима”, рекао је амбасадор Ло Кашо. “Управо завршавамо Индустријску зону која се простире на око 2,5 хектара и која ће до краја године бити комплетно инфраструктурно опремљена, тако да потенцијални инвеститори могу доћи и отворити своје производне погоне”, истакао је председник општине Владимирци Милорад Милинковић
Током Дана малих и средњих предузећа у Србији, када италијанске фирме отварају своја врата ученицима и младима, италијански амбасадор у Србији Карло Ло Кашо обишао је компанију “Progetti” у Владимирцима. Амбасадор се упознао са пословањем фирме, и разговарао са председником општине Владимирци Милорадом Милинковићем о могућности за нова улагања.
Фирму су посетили и ученици Економске школе “Стана Милановић”, Стручне хемијске и техничке школе и Посавотамнавске средње школе, којима је ово била прилика да се упознају са начином пословања италијанске компаније.
Амбасадор Ло Кашо се захвалио на топлој добродошлици и истакао да ће сигурно поново доћи у Владимирце. Рекао је да је веома важно да стално постоји контакт између локалних власти и талијанских фирми које послују на њиховој територији. Амбасадор се обратио и присутним ученицима.
-Желимо да створимо јаку везу са српским радницима и због тога је веома важно да још од основних нивоа буду повезане институције образовања са привредницима. Образовање не треба да се заврши у школским клупама, него ученици треба да имају директан контакт са пословима за које се образују. Италијанске фирме, мала и средња предузећа у Србији, већ су отвориле своја врата ученицима и настављају то да раде. Желим да захвалим и Министарству просвете зато што заједно са нама ради на томе да помогнемо ученицима и школама у овоме. Образовање, иновације и рад су три највећа изазова у Италији, али и у Србији и желимо да томе приступимо заједно са вама, рекао је Ло Кашо.
Дан малих и средњих предузећа четврту годину у Србији организује Конфиндустрија, представништво конфедерације италијанске индустрије у Србији. Амбасадор је рекао да су последњих година заједно посетили готово сва места у којима послују италијанске компаније.
-Организујући један овакав дан, који је посвећен малим и средњим предузећима, даје се на значају управо тим предузећима која, у великој мери, утичу на напредак српске индустрије. Захваљујући овим предузећима Италија шаље јасну и јаку поруку Србији – овде смо заједно са вама да радимо и и заједно напредујемо и остаћемо са вама посвећени тим циљевима. Предност малих и средњих предузећа је та што обогаћују и унапређују живот заједнице у којој се налазе, навео је Ло Кашо.
Ирена Брајовић, директор Конфиндустрије у Србији, захвалила се компанији “Progetti” што је допустила да се види како настаје бренд “Гучи” и како изгледа производа у дневни живот у њиховој фабрици. Захвалила се и Амбасади Италије што подржава овај догађај, као и домаћинима – општини Владимирци.
-Верујем да је ово један од првих сусрета и да ће број италијанских инвеститора у Владимирцима расти у наредном периоду. Дан малих и средњих предузећа организујемо са циљем да окупимо значајан број предузећа која ће тог дана отворити врата студентима, ученицима и локалној заједници пружајући им могућност непосредног искуства са привредним амбијентом и начином на који одређена комапнија послује, рекла је Ирена Брајовић.
Председник општине Владимирци Милорад Милинковић истакао је да захваљујући компанији “Progetti” посао пронашло 350 људи из Владимираца, који остварују доходак за себе, али и остављају порез и тако утичу на напредак читаве општине. Сматра да сарадња са италијанким фирмама може да буде још боља и развијенија и због тога је позвао амбасадора да их следећи пут посети заједно са италијанским привредницима који су спремни да улажу у Србију.
-Управо завршавамо Индустријску зону која се простире на око 2,5 хектара и која ће до краја године бити комплетно инфраструктурно опремљена, тако да потенцијални инвеститори могу доћи и отворити своје производне погоне. Поред тога, општина Владимирци лежи на термалним водама. Температура воде је 56 степени и планирамо да у Дебрцу урадимо бушотину, тако да постоји потенцијал за изградњу фабрике пијаће воде, али и за бањски туризам. Добро би нам дошао и инвеститор у области пољопривреде који би прерађивао пољопривредне производе, рекао је Милинковић.
Поред челника општине амбасадору, сарадницима и председставницима Конфидустрије у Владимирцима добродошлицу је пожелео и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

У послу је данас прошлост
Ученицима у Владимирцима се обратио и Романо Роси, сувласник компаније “Progetti” и потпредседник Конфиндустрије.
-Ви сте сада на веома важном путу који се зове образовање. Ваши наставници и професори имају важну улогу, да вам пренесу основну емоцију која ће вам бити потребна у раду. Али ви имате још један веома важан задатак, а то је да када почнете да радите заборавите све оно што сте научили и да схватите да сваког дана морате да смишљате нешто ново. Оно што се дешава данас је већ застарело. Велики проблем у Србији је одлазак младих у иностранство. То мора да се заустави. Иностранство је овде у Србији. Заједно можемо да га створимо и да створимо боље услове за све вас, рекао је Романо Роси ђацима.

М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa