Инфо

21. новембар 2019.21. нов 2019.
Здравље и безбедност деце у приоритету
МИНИСТАРКА БЕЗ ПОРТФЕЉА, ПРОФЕСОР ДОКТОР СЛАВИЦА ЂУКИЋ ДЕЈАНОВИЋ У БОГАТИЋУ

Здравље и безбедност деце у приоритету

Брига за боље услове одрастања остаје трајан задатак, а резултати на том плану остварени протекле две године заједничким улагањем општине Богатић и Владе Србије у овој локалној самоуправи су за сваку похвалу, истакла Дејановићева приликом обиласка нових просторија предшколске установе "Слава Ковић"
У оквиру реализације Програма подршке спровођењу мера популационе политике Србије, министарка без портфеља, задужена за демографију и популациону политику у Влади Србије, проф. др Славица Ђукић Дејановић, посетила је прошлог уторка Богатић.
Прво је приређен пријем за гошћу и њених сарадника, код председника ове локалне самоуправе Ненада Бесеровца. Потом су заједно са сарадницима разгледали дограђене просторије предшколске установе “Слава Ковић” у Богатићу за које су Влада Србије и општина Богатић у 2018. години заједнички уложили више од 17 милиона динара. Поред доградње 250 метара квадратних новог корисног простора, извршена је набавка намештаја и увођење нових активности у рад ове Предшколске установе.
- Брига за стварање бољих услова живота, рада и безбедности најмлађих остају наш трајан задатак. Протекли, реализовани пројекти у овој локалној самоуправи су више него значајни. На томе нећемо стати, будући да квалитетнији услови живота, рада и здравља деце у многоме опредељују будућност заједнице, истакла је између осталог Дејановићева. Потврђујући њене речи председник општине Богатић Ненад Бесеровац захвалио се Влади и Министарству на сарадњи која је дала изузетно добре резултате, захваљујући и квалитетно понуђеним програмима ове локалне самоуправе на конкурсу и најавио нове у наредној години.
Заједно су посетили Дом здравља у Богатићу где су за потребе патронажне службе ове здравствене институције набављена три возила и ултразвучни апарат. Спроведен је низ едукативних радионица из области популационе политике, као што су: Програм репродуктивно здравље и млади, Програм здрав раст и развој, Ромска популација о имунизацији...
На крају посете Општини Богатић проф. др Славица Ђукић Дејановић подржала је акцију Савета за кординацију безбедности саобраћаја општине Богатић и Агенције за безбедност саобраћаја Србије у циљу спровођења Плана и програма за унапређење безбедности саобраћаја на путевима ове локалне самоуправе. Акценат је стављен на заштиту деце у саобраћају. Овом приликом подељено је бесплатно 140 ауто седишта за децу, узраста од једне до седам година.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa