Инфо

21. новембар 2019.21. нов 2019.
Миран одмор
РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (Ж)

Миран одмор

Некомплетан, а опет довољно добар МЕДИЦИНАР победом је завршио календарску годину. Два бода освојена у Београду, против Вождовца учврстила су четврту позицију, реално највишу која може да буде освојена у овом односу снага. О плеј оф такмацу вероватно ће фебруарски меч у Инђији дати одговор који тим је ближи сањаној позицији четири. Неке шансе да се прикључи групи кандидата има и други нови члан елите, Врбас. Међу та три тима Шапчанке гостују у обе војвођаснке варошице, али имају највише бодова и даље највеће потенцијале за успех.
Мучиле су повреде шабачки клуб у полусезони. Пред сам старт повреде су удаљиле Алксандру Крстић и Уну Обреновић. Када су се њих две вратиле, тешка повреда је окончала сезону за Дуњу Враголић, а најлепша ствар, трудноћа, ставила је ван строја Вању Цвејић. Крстићева је поново у финишу доживела повреду. Ана Радовић се вратила у праву форму и већи део сезоне је прави лидер, у асистенцијама и голоима. Уз њу су игру унапредиле Марина Рашић и Сара Гаровић. Уколико неко заслужује максималну оцену у сваком мечу, то су крилне играчице Оливера Вукчевић и Срна Сукур, беспрекорне у победама и поразима, у значајну улогу и у одбрани. Важну улогу имале су младе, односно још млађе.
Иако је сав притисак лиге био на Тамари Којић, једином преосталом пивотмену после повреде Враголић и одмора за Цвејићеву, још увек кадеткиња показала је велики квалитет и одиграла одлично све мечеве. Иначе млад тим ослонио се, стицајем околности на играчице из другог тима, а шансу су искористиле: Обреновић, Мијаиловић, Кажић, Обрадовић, Јокић, Ракић.
Остаје да видимо хоће ли Медицинар доводити нове играчице током зиме или не. Тренутно је позиција пивота најоптерећенија. У фебруару, осим лиге, очекује их и Куп, те уз мало среће у жребу, могле би и до финалног турнира.

ВОЖДОВАЦ – МЕДИЦИНАР 31:36 (15:17)
Београд. Гледалаца: 100. Судије: Радаковић и Бакмаз (оба Нови Сад). Седмерци: Вождовац 2 (0); Медицинар 9 (7). Искључења: Вождовац 10; Медицинар 4 минута.
ВОЖДОВАЦ: Станојевић, Драгосављевић 1, Андрић, Божиновић 7, Милојевић 2, Клицов 2, Петронијевић 2, Ерић, Петровић 12, Станисављевић, шашић, Митровић, Зафировић 5, Радосављевић.
МЕДИЦИНАР: Обреновић 3, Мијаиловић, Којић 4, Радовић 7 (2), Цвејић, Кажић, Рашић 6 (5), Јокић, Ракић 2, Вукчевић 4, Сукур 8, Глишић, Гаровић 2.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa