Инфо

21. новембар 2019.21. нов 2019.
АТАК НА ПРВИ ТРОФЕЈ
ВАТЕРПОЛО: ВК „ШАБАЦ“

АТАК НА ПРВИ ТРОФЕЈ

Три тима сањају један пехар који сада виде само на слици, а желе га и спремају офанзиву. Оригинал је у Шапцу, сваки дан играчки овдашњег ватерполо клуба пролазе поред њега, могу да га гледају, додирну и полако се ближи тренутак када ће жеље и „претње“ прерасти у спортски напад на исти, Шапчани морају да нађу начин да га у базену одбране. Да, причамо о пехару Купа Србије, који је сада у власништву ШАПЦА, а витрине за њега спремају: Ц. ЗВЕЗДА, РАДНИЧКИ и ПАРТИЗАН. Имена говоре за себе, противници који у својој историји имају пехаре шампиона Европе, односно једно сребро Лиге шампиона, два ривала која не крију амбиције да се боре за све домаће трофеје и један, највећег имена, који препушта улогу фаворта другима, но већ има реми против кандидата за титулу и победу над шампионом. Биће ово један од најбољих и најзанимљивијих финалних турнира деценијама у назад. Више о противницима у наредном броју.
Свака победа против великог ривала се памти, али онакве као претходног петка против Звезде, никада неће нестати из сећања. Милановић је 1986. године неколико десетинки пре крајај Југослаавији донео титулу Светског првака, сада је он у неверици гледао како његов тим, фаворит, губи у Шапцу можда још касније примљеним голом. Било је пре 33 године: Милановић, Милановић, МИЛАНОВИИИИИИИЋ!!! а сада је могло бити: Филиповић, Радуловић, РАДУЛОВИИИИИИИИИЋ!!!
Победа против ЗВЕЗДЕ и то извојевана на онакав начин Шапчане је растеретила потенцијалних брига у борби за опстанак и после променљивих игара у Регионалној лиги, вратила мир и омогућила трансфер мирног фокуса са регионалног на национални ниво. Теоретски би Шабац у случају победеу Херцег Новом могао и до петог места, но тај меч је далеко и није сада важан, већ припрема екипе да у истом ритму борбе и оптимизма настави и против Партизана, а у случају победе и у финалу Купа. Квалитет није споран, важно је да су га момци показали када се највише сумњало и нема разлога да стреме било чему мањем од пехара, иако ове године нису фаворити као претходне. Играчи који су освојили титулу претходне, у Зрењанину, данас играју у три од четири тима, те су шансе бар 75% да неко одбрани, а ми желимо да то учини тим.

ШАБАЦ – Ц. ЗВЕДЗА 10:9 (2:4, 4:1, 3:2, 1:2)
Градски базен Шабац. Гледалаца: 1.000. Судије: Раковић и Миловић (оба Србија). Искључења: Шабац 14; Ц. Звезда 11. Петерци: Шабац 1 (0).
ШАБАЦ: Филиповић, Ераковић, Марковић 2, Репановић, Рамирез, Васић 2, Рогач, Илић, Васовић, Вучинић 2, Матковић, Велкић 2, Вукадиновић, Радуловић 2.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Касум 2, Глигоријевић, Васин, Милојевић 1, Аџић 1, Јанковић 1, Рађен, Вукичевић 2, Гусаров 1, Радовић, Иванов, Шулц.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa